Νοσοκόμος σκότωσε 20 ασθενείς με κορονοϊό για να μην υποφέρουν

 Νοσοκόμος σκότωσε 20 ασθενείς με κορονοϊό για να μην υποφέρουν

Ένας νοσοκόμος που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία πολλών ασθενών στο νοσοκομείο Wilhelmina στο Άσεν, παραδέχτηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορονοϊό επειδή ανησυχούσε για την ταλαιπωρία τους, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ολλανδικές αρχές.

Ο 30χρονος Theodoor V. εργαζόταν στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των δολοφονιών.

Όπως προκύπτει, ο καθ΄ομολογία δράστης νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα σε ψυχιατρικό ίδρυμα και εκεί φαίνεται ότι ομολόγησε στο προσωπικό τις δολοφονίες. Συνελήφθη από τις ολλανδικές αρχές πριν από τρεις εβδομάδες, στο σπίτι του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Ο ύποπτος φαίνεται να εκτελούσε ιατρικές επεμβάσεις σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν ετοιμοθάνατοι και υπέφεραν, χωρίς οδηγίες από γιατρό» ανέφερε η εισαγγελία. Η διοίκηση του ιδρύματος έλαβε σοβαρά τα λεγόμενά του και ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις και συμβουλές από δικηγόρους, αποφασίστηκε να «σπάσει» το ιατρικό απόρρητο για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του.

Εξετάζονται όλοι οι θάνατοι ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022 στη μονάδα, ενώ η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε πως η είδηση «μας σόκαρε όλους», ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε πως ο 30χρονος δεν απασχολείται πλέον στο ίδρυμα.

«Τα νέα έπεσαν σαν βόμβα. Οι εργαζόμενοι είναι πολύ συναισθηματικοί. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχει και μία υπάρχει η ανάγκη για την ενίσχυση της φροντίδας των ασθενών» σημείωσε, παράλληλα, εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο 30χρονος Theodoor V έχει κριθεί προφυλακιστέος με εντολή από δικαστήριο του Άσσεν. Θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα