Διακομματική Επιτροπή: Οι τελικές αποφάσεις για το Debate – Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

 Διακομματική Επιτροπή: Οι τελικές αποφάσεις για το Debate – Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Έξι θα είναι οι θεματικές ενότητες του debate που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, προστέθηκε μία ακόμη ενότητα που αφορά την νέα γενιά ενώ απορρίφθηκε η πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση.

Επιπλέον, στο τέλος του debate οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τρία λεπτά στη διάθεσή τους ο καθένας για να τοποθετηθούν ελεύθερα. 

Οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση

2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια

4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος

5) Περιβάλλον και Ενέργεια

6) Νέα Γενιά

Στην πρώτη θεματική ενότητα θα ξεκινήσει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θεματική ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλακης, στην τέταρτη ο  Δημήτρης Κουτσουμπας, στην πέμπτη ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην έκτη ο Γιάνης Βαρουφακης.

Στην ελεύθερη τοποθέτηση αποφασίστηκε πως θα ξεκινήσει πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στο debate είναι με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA) και συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Σχετικά Άρθρα