Τσαπανίδου: “Ο κ. Σκέρτσος έκανε καθαρό το δίλημμα των εκλογών: Μητσοτάκης ή αλλαγή”

 Τσαπανίδου: “Ο κ. Σκέρτσος έκανε καθαρό το δίλημμα των εκλογών: Μητσοτάκης ή αλλαγή”

«Ενώ ο κ. Μητσοτάκης ξορκίζει την «τρισκατάρατη» απλή αναλογική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σήμερα ότι θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης» σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον απόηχο των δηλώσεων του Άκη Σκέρτσου που επιβεβαίωσε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σήμερα σε ερώτηση της «Αυγής» και τον Κώστα Σαββόπουλο, είπε ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις εκλογές αν η είναι πρώτο κόμμα.

«Ο κ. Σκέρτσος έκανε καθαρό το δίλημμα των εκλογών: Μητσοτάκης ή αλλαγή» δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου, προσθέτοντας πως «το δίλημμα των εκλογών έγινε ακόμη πιο καθαρό: Μητσοτάκης ή αλλαγή. Χαλαρή ψήφος σημαίνει άλλα 4 χρόνια Μητσοτάκης, άλλα 4 χρόνια διαφθορά, υποκλοπές, ρουσφέτια, απευθείας αναθέσεις. Αλλαγή σημαίνει ψήφος για νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.

Η επίμαχη δήλωση Σκέρτσου

«Ο κύριος Μητσοτάκης την επομένη των εκλογών μόλις παραλάβει την διερευνητική εντολή θα την αξιοποιήσει με σκοπό τον σχηματισμό της κυβέρνησης;» ρώτησε ο συντάκτης της «Αυγής», με τον Άκη Σκέρτσο να απαντάει ως εξής:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός, θεσμικός πολιτικός. Θα κινηθεί εντός των ορίων και των επιταγών του Συντάγματος και το τι θα κάνουμε με την διερευνητική εντολή, θα μας το πουν οι πολίτες». 

Πρόκειται για κυβίστηση της κυβέρνηση καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν μόλις δύο εβδομάδες έλεγε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει αμέσως τη διερευνητική εντολή. «Θα την καταθέσουμε αμέσως (σ.σ. τη διερευνητική εντολή. Την παίρνουμε την δίνουμε. Τελείωσε. Στις πρώτες εκλογές έχουμε πει ότι δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση σχηματισμού κυβέρνησης» είχε αναφέρει συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα