Το think tank του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Χρονοπούλου

 Το think tank του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Χρονοπούλου

Εννέα ιδρυτικά μέλη ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τη δεξαμενή σκέψης του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Ελένη Χρονοπούλου, με στόχο την προώθηση αξιόπιστων και βέλτιστων πρακτικών από όλο τον κόσμο που μπορούν να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα. Η ομάδα αποτελείται από νέους ανθρώπους που έφυγαν από την Ελλάδα για να εργαστούν στο εξωτερικό και ζουν τώρα στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, τη Γλασκώβη, το Σιάτλ και το Βερολίνο.

Το δίκτυο «Σύνθεση» έχει τέσσερις κύριους άξονες: προώθηση της υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών, συμμετοχή σε πολιτικές εκδηλώσεις, δημιουργία ενός διακρατικού φόρουμ για δημοκρατικό διάλογο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και δημιουργία ενός ενεργού δικτύου νέων επιστημόνων και επαγγελματιών από το εξωτερικό. Απώτερος στόχος τους είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα με την εξαγωγή γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς όπου η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Οι συμμετέχοντες στο think tank

Το πρόγραμμα έχει προσελκύσει συμμετέχοντες όπως η Ειρήνη Κωστάκη, ο Ηρακλής Αργυρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Τσάνης, ο Νικόλαος Φρονιμάκης, η Κατερίνα Χουσάου, ο Δημήτρης Τέλλης και ο Τιμολέων Ζιώγας, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία ως ομογενείς.

Με τη δημιουργία αυτής της δεξαμενής σκέψης, η ομάδα ελπίζει να δημιουργήσει μια πολύτιμη πηγή για τους Έλληνες υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και να συμβάλει στη συνολική επιτυχία της χώρας. Αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις των μελών του, το δίκτυο «Σύνθεση» στοχεύει να βοηθήσει την Ελλάδα να ευδοκιμήσει σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη παγκόσμια οικονομία.

Σχετικά Άρθρα