Σάλος στη Βραζιλία: 65χρονος δήμαρχος παντρεύτηκε 16χρονη και διόρισε την μητέρα της

 Σάλος στη Βραζιλία: 65χρονος δήμαρχος παντρεύτηκε 16χρονη και διόρισε την μητέρα της

Σάλο προκάλεσε ο 65χρονος δήμαρχος της πόλης Araucaria, στη νότια Βραζιλία, μετά τον γάμο του με ένα 16χρονο κορίτσι του οποίου τη μητέρα διόρισε, αμέσως μετά, αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο δήμαρχος Hissam Hussein Dehaini, παντρεύτηκε το κατά 49 χρόνια νεότερό του κορίτσι την επομένη των 16ων γενεθλίων του- της ημερομηνίας, δηλαδή, που θα μπορούσε και με τον νόμο να παντρευτεί. Το γεγονός από μόνο του ήταν αρκετό για να προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της χώρας, ωστόσο, ο αμφιλεγόμενος γάμος επισκιάστηκε και από το γεγονός ότι, η εισαγγελία της πολιτείας Παρανά ερευνά τον διορισμό της μητέρας της νεαρής νύφης στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Araucaria, μόλις μια ημέρα μετά την τελετή.

Η νομοθεσία της Βραζιλίας ορίζει ότι, οι ανήλικοι άνω των 16 ετών μπορούν να παντρευτούν νόμιμα μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο διορισμός της μητέρας της ανήλικης νύφης στην καλά αμειβόμενη θέση του δήμου, στις 13 Απριλίου, θεωρήθηκε από πολλούς σκανδαλώδης. Η εν λόγω γυναίκα, ονόματι Marilene Rode ήταν ήδη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, η θέση της είχε πολύ χαμηλότερες απολαβές, και ελάχιστη επιρροή.

Το δε σκάνδαλο θεωρήθηκε ακόμα μεγαλύτερο από το γεγονός ότι, ο γάμος επισημοποιήθηκε από την επικεφαλής του ληξιαρχείου της πόλης, Hilda Lukalski Seima, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στις εκλογές του 20616 αλλά και σε αυτές του 2020.

Η απάντηση του δημάρχου που εξόργισε

Το γραφείο του δημάρχου εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία μάλλον εξόργισε περισσότερο τους πολίτες υποστηρίζοντας ότι, ο διορισμός της μητέρας της ανήλικης, υπήρξε μία πράξη «διακριτικής ευχέρειας του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος έκρινε ότι η υπάλληλος πληροί τις προϋποθέσεις για την άσκηση της θέσης, δεδομένου ότι έχει 26 χρόνια εμπειρίας στη δημόσια υπηρεσία». Προφανώς η ανακοίνωση δε βρίσκει σύμφωνη την εισαγγελία της πόλης και έτσι, ο δήμαρχος Dehaini και η 16χρονη σύζυγός του, η οποία έχει υπάρξει και εστεμμένη των καλλιστείων, θα έχουν έναν μάλλον περίεργο μήνα του μέλιτος.

Σχετικά Άρθρα