Κρεμλίνο: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

 Κρεμλίνο: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

“Η Ουάσινγκτον κρύβεται ξεκάθαρα πίσω από την επίθεση, είμαστε σίγουροι για αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti, η Μόσχα κατηγορεί πλέον ανοιχτά τον Λευκό Οίκο για την επίθεση με drones εναντίον του Κρεμλίνου και του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Οι προσπάθειες του Κιέβου και της Ουάσινγκτον να αποκηρύξουν την επίθεση στο Κρεμλίνο είναι γελοίες, οι αποφάσεις για τέτοια χτυπήματα λαμβάνονται από τις ΗΠΑ και τις εκτελεί η Ουκρανία”, δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Το Κίεβο κάνει εδώ και καιρό αυτό που του λένε να κάνει”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, δίνοντας άλλη διάσταση στις συγκρούσεις και την πολιτική γύρω από αυτές. Όπως σημείωσε ο Πεσκόφ, η Μόσχα γνωρίζει ότι “συχνά ακόμη και οι ίδιοι οι στόχοι δεν καθορίζονται από το Κίεβο, αλλά καθορίζονται από τις ΗΠΑ”. Κατά τα λεγόμενά του, οι ΗΠΑ υποδεικνύουν στον ουκρανικό στρατό έναν στόχο για να χτυπηθεί, στέλνοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν εξοπλίσει, σε αποστολές.

“Οι στόχοι υπαγορεύονται από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Η Ουάσινγκτον πρέπει τώρα να καταλάβει πολύ καλά πως έχουμε γνώση των όσων κάνει”, είπε ο Πεσκόφ. Το Κρεμλίνο εξ αρχής θεώρησε την επίθεση στην προεδρική κατοικία ως “τρομοκρατική επίθεση και απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν”. Παράλληλα, τονίζεται πως η Μόσχα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει αντίποινα – όπου και πότε κρίνει σκόπιμο.

Τα drones καταρρίφθηκαν χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Κρεμλίνο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της επίθεσης, καθώς βρίσκεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ουκρανίας είπε ότι η χώρα δεν έχει “καμία σχέση με την επίθεση”, προσθέτοντας ότι μία τέτοια ενέργεια “δεν θα άλλαζε τίποτα στο πεδίο της μάχης και πιθανότατα θα ωθούσε τη Ρωσία σε πιο ριζοσπαστικές ενέργειες”. Παρόλα αυτά, η γερμανική Bild είχε γράψει πως οι ουκρανικές μυστικές δυνάμεις προσπάθησαν και πριν λίγες ημέρες να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Ρωσίας με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα