Κρεμλίνο: “Fake news από τη Μόσχα ότι βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση” απαντά ο Λευκός Οίκος

 Κρεμλίνο: “Fake news από τη Μόσχα ότι βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση” απαντά ο Λευκός Οίκος

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου είναι ψευδείς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι. Ο ίδιος δήλωσε επίσης στο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

«Οι προσπάθειες να απαρνηθούν κάθε ευθύνη γι’ αυτό, τόσο στο Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον, είναι φυσικά απολύτως γελοίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «αναμφισβήτητα» βρίσκονται πίσω από την υποτιθέμενη επίθεση και πρόσθεσε –και πάλι χωρίς να δίνει αποδεικτικά στοιχεία– ότι η Ουάσινγκτον συχνά επιλέγει τους στόχους στους οποίους θα επιτεθεί η Ουκρανία καθώς και τα μέσα με τα οποία θα γίνει η επίθεση.

«Αυτό συχνά υπαγορεύεται από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Το γνωρίζουμε καλά και το έχουμε υπόψιν μας … Στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι το γνωρίζουμε», είπε.

Η Ρωσία δηλώνει ολοένα και πιο συχνά πως θεωρεί ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, με στόχο να προκαλέσουν «στρατηγική ήττα» για τη Μόσχα. Οι ΗΠΑ το αρνούνται αυτό, λέγοντας ότι εξοπλίζουν την Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει η χώρα να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη ρωσική εισβολή και να ανακαταλάβει εδάφη τα οποία η Μόσχα κατέλαβε παράνομα στους 14 και πλέον μήνες του πολέμου.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του Πεσκόφ ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από συνομωσία με στόχο τη δολοφονία του Πούτιν πήγε ένα βήμα παραπέρα συγκριτικά με τις προηγούμενες κατηγορίες του Κρεμλίνου σε βάρος της Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή εκείνη, και αναλυτές σε θέματα ασφάλειας απορρίπτουν την ιδέα ότι το περιστατικό ήταν μια σοβαρή απόπειρα δολοφονίας.

Σχετικά Άρθρα