Καταγγελία κατά Αναστασιάδη: “Μου είπε να σταματήσω έρευνα για ύποπτο αγώνα”

 Καταγγελία κατά Αναστασιάδη: “Μου είπε να σταματήσω έρευνα για ύποπτο αγώνα”

Στην σοβαρή καταγγελία πως o Νίκος Αναστασιάδης του τηλεφώνησε προκειμένου «να σταματήσω την υπόθεση Καρμιώτισσας με Απόλλωνα και να μην το ερευνήσω» , προέβη ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μιλώντας στο podcast LegalMatters του Χριστόφορου Χριστοφή.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαχαραλάμπους ο αγώνας ήταν φιλικός και είχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα.

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει «στήσιμο» του ύποπτου αγώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους ο ίδιος ως πρόεδρος τότε της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού διέταξε να γίνει έρευνα για όλους τους αγώνες Απόλλων – Καρμιώτισσα επειδή διαπίστωσε πως είχαν όλοι στοιχηματικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο Νίκος Αναστασιάδης όντας τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους «Με πήρε τηλέφωνο να σταματήσω την υπόθεση Καρμιώτισσας με Απόλλωνα και να μην το ερευνήσω. Έγινε πριν παραιτηθώ αυτό. Διότι ήταν φιλικοί αγώνες. Όλοι αγώνες της Καρμιώτισσας με Απόλλωνα ήταν στοιχηματικού χαρακτήρα και είπα να ερευνηθούν, one by one. Μούνταραν όλοι τον Νίκο (σ.σ Αναστασιάδη) και ήθελε να σταματήσω την έρευνα».

Συνεχίζοντας να περιγράφει το περιστατικό ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως «με έπιασε τηλέφωνο δήθεν για κάτι άλλο και μου είπε και γι’ αυτό. Άφηστο αυτό το πράγμα μου είπε τώρα, έχουμε πιο σοβαρά πράγματα, ασχολήθου με κάτι άλλο, τούτοι εν φιλικοί αγώνες».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους προέβη στην πιο πάνω σοβαρότατη καταγγελία κατά τη διάρκεια που η συζήτησή του με τον κ. Χριστοφή αφορούσε το θέμα της προσωπικότητας του Νίκου Αναστασιάδη και συγκεκριμένα κατά πόσον «άκουγε» ή όχι τους συνεργάτες τους ή δρούσε εντελώς αυτόβουλα.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα