Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Ν. Γιαννακοπούλου: Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε

 Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Ν. Γιαννακοπούλου: Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη για το μέλλον της χώρας . Τι προσδιορίζει αυτή την σημασία, την κρισιμότητα; Η χώρα έχει αντιμετωπίσει πολύμορφα και σοβαρά προβλήματα και κρίσεις που έχουν επηρεάσει την ζωή τους. Ταυτόχρονα βρίσκεται μπροστά σε εξελίξεις και γεωστρατηγικές, οικονομικές αλλαγές, εθνικούς κινδύνους, μπροστά σε δημογραφικό μαρασμό, σε μια θεαματική αύξηση των ανισοτήτων και αύξηση της ανασφάλειας για το μέλλον.

Οι πολίτες δείχνουν πολύ προβληματισμένοι και γι αυτό και στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μια αύξηση της γκρίζας ζώνης. Αναζητείται ελπίδα,, αναζητείται Αλλαγή.

Της Νάντιας Γιαννακοπούλου, υποψήφιας Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες έχουν μια πολύτιμη συσσωρευμένη εμπειρία από το τι έζησαν κατά την διάρκεια των δύο Κυβερνήσεων από το 2015 μέχρι το 2023. Κανείς δεν αμφισβητεί στα σοβαρά, ότι δύο διαφορετικά μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών, την μεταρρυθμιστική άπνοια , αλλά και προβληματικά στοιχεία για την Δημοκρατία, όπως αναδείχθηκε με τις υποκλοπές. Πριν απ΄αυτή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέμισε υποσχέσεις και ψέματα την κοινωνία, έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, έφερε ένα ακόμα Μνημόνιο, χρέωσε άλλα 100 δις. ευρώ την Οικονομία, παραχώρησε για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, τσάκισε με υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη, υπονόμευσε τους θεσμούς, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε και τους αρμούς της εξουσίας.

Και οι δύο μαζί παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την άθλια κατάσταση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου. Και οι δύο αντιπαρατίθενται ποιοι έκαναν τις λιγότερες ή περισσότερες παρακολουθήσεις. Και οι δύο αντιπαρατίθενται για το ποιος άφησε ανυπεράσπιστη  την πρώτη κατοικία. Και ο κατάλογος των απίστευτων αυτών συγκρίσεων δεν έχει σταματημό. Γι’ αυτούς τους λόγους η απαίτηση Αλλαγής είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ. Γι’ αυτό και παρακολουθούμε ένα διαγκωνισμό παροχών, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση, την Δικαιοσύνη, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Παιδεία.

Οι εκλογές αυτές πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή με ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ , να αποτελέσουν μια τομή. Δεν αφορά ένα στενά κομματικό στόχο. Πρόκειται για εθνική αναγκαιότητα. Το θέμα επομένως σ΄ αυτές τις εκλογές δεν είναι να ψηφίσουμε τον λιγότερο κακό, να στηρίξουμε το λιγότερα αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης, επηρεασμένοι από επικοινωνιακά παίγνια και ψευτοδιλήμματα, αλλά να κάνουμε μια νέα αρχή. Γι’ αυτό καλούμε ως ΠΑΣΟΚ τους πολίτες να ψηφίσουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε. Να μας εμπιστευτούν. Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους. Ναι, έχουμε πλήρη συνείδηση των κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και  είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά, προωθητικά. Έχουμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ένα εξαιρετικό δυναμικό και την εμπειρία χρόνων που ως κυβερνώσα παράταξη αλλάξαμε την Ελλάδα με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, έργα, νέες πολιτικές.

Στην κοινωνία ωριμάζει όλο και περισσότερο η ανάγκη μιας Αλλαγής. Γι’ αυτό  ζητάμε  να έχουμε μία ισχυρή εντολή ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να γίνουμε εμείς το κανάλι ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση, η αναζήτηση και η αμφισβήτηση  να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη. Να αντιμετωπίσουμε επιτέλους καίρια προβλήματα όπως ο εκσυγχρονισμός  του ΕΣΥ ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να αναπτύσσει γνώσεις και δεξιότητες, ώστε οι νέοι μας να έχουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα σε μια χώρα που συρρικνώνεται πληθυσμιακά και κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά. Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών αλλά και τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας από νέους, την βία στα σχολεία, τις συμμορίες που συγκροτούνται.

Έχουμε  πολλά να κάνουμε, να συμβάλουμε με προτάσεις και πολιτικές που οι άλλοι δεν μπορούν. Αυτό και θα πράξουμε.

Σχετικά Άρθρα