“Έκλεισε και το δικό μας σπίτι”, ανέφερε ο 3ος κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία του Αλκη

 “Έκλεισε και το δικό μας σπίτι”, ανέφερε ο 3ος κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία του Αλκη

Με την απολογία του τρίτου κατηγορούμενου συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και του τραυματισμού των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Εκείνη την μέρα έκλεισε το σπίτι της οικογένειας του, αλλά και της δίκης μου» είπε ξεκινώντας ο 22χρονος κατηγορούμενος.

«Είχα στενή σχέση με τον 4ο, με τους άλλους δεν γνωριζόμουν τόσο καλά. Δεν είχα σχέσεις με τον σύνδεσμο. Εκείνη την μέρα ήρθε να με πάρει να πάμε για ένα ποτό. Πήγαμε πρώτα σε ένα μαγαζί και μετά στον σύνδεσμο. Όταν πίναμε ποτό ήρθε ένα παιδί και μας είπε για το οπαδικό στο Ωραιόκαστρο. Το άτομο δεν το ήξερα. Μετά άρχισαν να έρχονται και οι υπόλοιποι και είπαμε να πάμε μια βόλτα στην Χαριλάου, να πάμε να μαλώσουμε. Δεν πήρε κάποιος συγκεκριμένα την απόφαση. Δεν έχω πάει ξανά σε αντίστοιχο συμβάν. Σε κάποια φάση πήραν τηλέφωνο τον πρώτο κατηγορούμενο νομίζω μιλούσε με την οικογένεια του εκείνη την ώρα» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

«Από τον σύνδεσμο πήρα ένα σφυρί. Υπήρχε εκεί μια εργαλειοθήκη. Ένας άλλος πήρε ένα πυρσό. Όταν φτάσαμε στην Πλαστήρα καταλάβαμε τους οπαδούς του Άρη. Κατεβήκαμε μπροστά από το 4all κατεβήκαμε πρώτα εγώ και άλλοι δυο και ρωτήσαμε «τι ομάδα είστε»; Πήραμε την απάντηση και όταν μπήκαμε στην είσοδο ένα παιδί ανέβηκε και δέχθηκε χτύπημα από έναν από τους 5 με το κράνος. Μετά έβγαλε το αντικείμενο και το χρησιμοποίησε σε ένα πόδι. Πέρασε ανάμεσα μας ένα παιδί τον κυνήγησα μέχρι την γωνία εκεί υπήρχαν άτομα αλλά δεν κατάλαβα ποιος είναι ποιος. Είδα δυο παιδιά να φεύγουν προς τη Γαζή. Είδα το δρεπάνι και το στυλιάρι. Το δρεπάνι το είδα να χρησιμοποιείται στην αρχή, το στυλιάρι όμως όχι. Τον Άλκη δεν τον θυμάμαι. Ούτε πού ήταν ούτε το πρόσωπο του» σημείωσε.

«Όταν γύρισα είδα ένα παιδί να είναι ξαπλωμένο δίπλα από ένα λευκό βαν. Υπήρχαν άτομα γύρω του. Αλλά δεν κατάλαβα να κάνουν κάτι. Υπήρχε φασαρία. Δεν θυμάμαι τις φωνές του Άλκη. Εκείνο που είχα πει στην κατάθεση μου το είχαν βγάλει στις ειδήσεις. Στην κατάθεση μου είπα πράγματα που δεν ισχύουν. Υπήρχε πανικός και φόβος εκείνες της μέρες. Τον 12ο δεν τον είδα γενικά στο συμβάν. Άκουσα τον 4ο να λέει «πάμε πάμε».

Ο 1ος στεκόταν έξω από το αμάξι. Δεν ήρθε στο συμβάν πήγε ξανά πίσω να βάλει χειρόφρενο και έμεινε. Λέγαμε για τον τραυματισμό στο χέρι ενός από τους δικούς μας. Τα αίματα δεν τα είδα ποτέ. Την επόμενη μέρα το πρωί έμαθα τι έγινε. Δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι έγινε κάτι τέτοιο. Κόπηκαν τα πόδια μου δε μπορούσα να το πιστέψω. Μετά πήρε τηλέφωνο μόνο τον 4ο να τον ρωτήσω πώς είναι. Ακουγόταν ταραγμένος δε μπορούσε και αυτός πιστέψει αυτό που είχε γίνει. Με συλλάβανε μετά από έξι μέρες» περιέγραψε ο 22χρονος.

Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως ανέφερε «Στην ανακρίτρια είχα πει αρκετά πράγματα που δεν ισχύουν. Τα σκαλιά στη Γαζή δεν τα ανέβηκα ποτέ».

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη…

Πηγή: Theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα