Βελιγράδι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 14χρονος δράστης – Συνελήφθησαν οι γονείς του

 Βελιγράδι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 14χρονος δράστης – Συνελήφθησαν οι γονείς του

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι ο 14χρονος που σκότωσε οκτώ μαθητές και έναν φύλακα σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική. Ο Βούτσιτς συμπλήρωσε ότι η μητέρα και ο πατέρας του αγοριού συνελήφθησαν. Η Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες σε βάρος του πατέρα, είχε γίνει νωρίτερα γνωστό.

«Από αυτήν τη στιγμή, το αγόρι βρίσκεται σε ένα ειδικό μέρος και θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Ο έφηβος πυροβόλησε τη δασκάλα του το πρωί της Τετάρτης μέσα στην τάξη σχολείου στο Βελιγράδι, προτού ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας. Οκτώ μαθητές και ένας φύλακας σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η επίθεση στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη. 

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει, όπως επίσης και της καθηγήτριας της Ιστορίας που χαροπαλεύει. Βρέθηκε και σχεδιάγραμμα του σχολείου. Τη σημερινή ημερομηνία επέλεξε ο δράστης επειδή σήμερα η τάξη του, τη δεύτερη ώρα, είχε το μάθημα της Ιστορίας και η αίθουσα όπου γίνεται η διδασκαλία βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο.

Τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ανηλίκου ήταν του πατέρα του και είχαν νόμιμη άδεια. Στην επίθεση τα χρησιμοποίησε με τρεις γεμιστήρες που ήταν γεμάτοι από 15 σφαίρες ο καθένας.

Ο διοικητής της αστυνομίας ανέφερε ότι ο έφηβος δράστης χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Περιγράφοντας την επίθεση ανέφερε ότι ο δράστης αρχικά πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο του σχολείου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο μαθήτριες που ήταν επιμελήτριες στον προθάλαμο του κτιρίου, άλλαξε γεμιστήρα και εισήλθε στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας και αφού πυροβόλησε την καθηγήτρια άνοιξε πυρ κατά των συμμαθητών του. Βγήκε στο προαύλιο του σχολείου όπου βρίσκονταν μαθητές μικρότερων τάξεων, άλλαξε ξανά γεμιστήρα, αλλά επενέβη η αστυνομία και τον ακινητοποίησε.

Σχετικά Άρθρα