Τσίπρας: Πολιτική πλατφόρμα με αιχμή 11 σημεία διαλόγου για προοδευτική κυβέρνηση με απλή αναλογική

 Τσίπρας: Πολιτική πλατφόρμα με αιχμή 11 σημεία διαλόγου για προοδευτική κυβέρνηση με απλή αναλογική

Τις κορυφαίες προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας ρίχνει στο τραπέζι του προεκλογικού διαλόγου ο Αλέξης Τσίπρας. Από την Κουμουνδούρου μιλούν για τις 11 προγραμματικές δεσμεύσεις πάνω στις οποίες μπορεί να επιτευχθεί η μεγάλη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ευθύ κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ για προεκλογικό διάλογο και μετεκλογική συνεννόηση.

Η Κουμουνδούρου έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τον πυρήνα των προτάσεών της για την αντιμετώπιση των ζητημάτων πρώτης προτεραιότητας, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των πολιτών, που είτε προκάλεσε είτε επιδείνωσε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • Με κορυφαία την παρέμβαση για τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη των επιχειρήσεων από την περίοδο της πανδημίας με πάγωμα των πλειστηριασμών από την πρώτη κιόλας μέρα και τη «Διαύγεια στα Δημόσια Έργα», ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει σήμερα στο Λαύριο την προγραμματική πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να απευθυνθεί ευθέως στον Νίκο Ανδρουλάκη καλώντας τον να τη λάβει υπόψη του από τώρα για να ζυγίσει τις αποφάσεις του ανάλογα και με το ποσοστό που θα πάρει την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Πολιτική πλατφόρμα

Προμετωπίδα είναι και το πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών με το οποίο ουσιαστικά με την εφαρμογή του μπορεί να βάλει τις βάσεις ώστε η προοδευτική κυβέρνηση να αποκτήσει προοπτική μακράς πνοής όπως επιδιώκει.

Οι άξονες μείωση τιμών, αύξηση μισθών, ρύθμιση χρεών ακουμπούν στον πυρήνα των προβλημάτων επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου και εκτιμάται ότι είναι δύσκολο για ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ να πει ότι δεν είναι ικανή συνθήκη συνεργασίας μπροστά στην ανάγκη να μην επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος να συνεχίσει το καταστροφικό έργο.

Άμεσες παρεμβάσεις  

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι και από τις Σέρρες ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην εγκατάλειψη του Νομού εστίασε στο ζήτημα της Παιδείας και της κατάργησης του νόμου Κεραμέως με αιχμή την εξάλειψη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να μη χάσουν την εγγραφή τους στις σχολές όσοι μαθητές δίνουν τον επόμενο μήνα πανελλαδικές.

  • Το σχέδιο – πρόταση συνεργασίας που θα απευθύνει ο κ. Τσίπρας περιλαμβάνει ένα πακέτο άμεσων παρεμβάσεων που μπορούν σε διάφορους τομείς να βάλουν ανάχωμα στο περαιτέρω τραυματισμό της κοινωνίας όπως αναμένεται να πει απόψε.

Μια τέτοια άμεση νομοθέτηση μπορεί να είναι και η καταβολή της αύξησης 7,5% για τους συνταξιούχους που έμειναν εκτός λόγω προσωπικής διαφοράς, η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880€ ή ακόμη και η αύξηση 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

  • Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση των νόμων Κεραμέων και Χατζηδάκη που εχει υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή το δίλημμα το επόεμνο διάστημα ο κ. Τσίπρας θα το θέσει μετ’ επιτάσεων στους συνομιλητές του στο προοδευτικό τόξο.

Με αυτή την ατζέντα συγκλίσεων ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργήσει μια εβδομάδα πριν το debate των έξι κλίμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για να κάψει την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδειχθούν οι παθογένειες και οι αδυναμίες της προοδευτικής διακυβέρνησης εξαιτίας της πολυφωνίας και των διαφορετικών αντιλήψεων που επικρατούν σε διάφορους τομείς.

Σχετικά Άρθρα