“Ψάχνονται” οι Αμερικανοί με την επίθεση στο Κρεμλίνο

 “Ψάχνονται” οι Αμερικανοί με την επίθεση στο Κρεμλίνο

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία που έκανε η Μόσχα ότι η Ουκρανία επιχείρησε ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν με επίθεση με drone στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αν υπήρχε κάτι, δεν υπήρχε προειδοποίηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones, όμως ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον θα επέκρινε το Κίεβο στην περίπτωση που επέλεγε από μόνο του να πλήξει στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ο Μπλίνκεν είπε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνει η Ουκρανία για το πώς θα αμυνθεί.

Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο – δια του συμβούλου της Ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ – διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην φερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο, αφήνοντας αιχμές για πιθανή προβοκάτσια.

Σχετικά Άρθρα