Καραϊβάζ: Η απάντηση του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας

 Καραϊβάζ: Η απάντηση του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός, ο οποίος είναι κρατούμενος. Σε επικοινωνία της εκπομπής “Live News” με τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό, εκείνος είπε χαρακτηριστικά: “Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την εγκληματική ενέργεια”.

Όσον αφορά στην έρευνα της ΕΥΠ, που μνημονεύεται μέσα στη δικογραφία για τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στην εκπομπή ότι πρόκειται για μία έρευνα που άρχισε στο 2017 – 2018 και αφορούσε ένα κύκλωμα επίορκων αστυνομικών, ιδιωτών, δικηγόρων και επιχειρηματιών, οι οποίοι εισέπρατταν μηνιαίως τεράστια χρηματικά ποσά από περίπου 1.000 μαγαζιά και νυχτερινά κέντρα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις, καθώς υπήρχαν αναφορές για επίμαχες συνομιλίες του με αστυνομικούς. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή και ο θάνατος του σταμάτησε οποιαδήποτε έρευνα σε βάρος του. Ο ίδιος έλεγε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για αυτή την έρευνα της ΕΥΠ.

Νέα στοιχεία για τον 40χρονο κατηγορούμενο και τη Ferrari

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έδωσε επίσης νέα στοιχεία για τον 40χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος κυκλοφορούσε με Ferrari, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, που εκτελέστηκε από νονούς τον Ιούνιο του 2022, στο Γέρακα. 

Συγγενείς του δολοφονηθέντα επιχειρηματία αναφέρουν ότι ο 40χρονος συλληφθέντας για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ σε ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Σαντορίνη με τον δολοφονηθέντα επιχειρηματία για να εξετάσουν ένα ζήτημα αναφορικά με ένα πρατήριο καυσίμων του ζήτησε εκεί για δύο μέρες ο επιχειρηματίας από τον Γέρακα να σταματήσει να έχει φρουρά από αστυνομικούς και ο 40χρονος να αναλάβει την φύλαξη του επιχειρηματία.

Μάλιστα, ορισμένοι συγγενείς θεωρούν ότι σκόπιμα ο συλληφθέντας για την δολοφονία του δημοσιογράφου είχε προβεί σε αυτήν την ενέργεια, προκειμένου να τον σκοτώσει.

Κατ’ άλλους συγγενείς, κράτησαν φιλικές σχέσεις με τον 40χρονο και έτσι του έδωσαν το πολυτελές super car σε τιμή ευκαιρίας.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές των συγγενών έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη για την τιμή που δόθηκε το πολυτελές αυτοκίνητο, καθώς ο επιχειρηματίας από τον Γέρακα άφησε πίσω του χρέη τα οποία θα μπορούσαν να είχαν τακτοποιηθεί από την πώληση του αυτοκινήτου.

Σχετικά Άρθρα