Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – Πού βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τις νέες συλλήψεις

 Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – Πού βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τις νέες συλλήψεις

Οι δύο συλληφθέντες , 40 και 48 ετών, θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή και πρόκειται να αρνηθούν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη δολοφονία Καραϊβάζ. Θα ισχυριστούν πως είναι αθώοι, όπως έχουν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες.

Ο μεν 40χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρισκόταν στον Ασπρόπυργο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, ενώ ο 48χρονος αδερφός του θα ισχυριστεί ότι ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, θα ισχυριστούν στον ανακριτή πως εκείνες τις ημέρες μοίραζαν με το λευκό βαν φυλλάδια για τις ανάγκες της εταιρείας, ενώ θα πουν ότι έχουν στην κατοχή τους ημερολόγιο που γράφει τη συγκεκριμένη εργασία, όπως ανέφερε και το MEGA.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα πουν ακόμη ότι υπάρχουν μηνύματα που έχουν στείλει με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας με τα οποία συνεννοούνται για το πώς θα συνεχιστεί το μοίρασμα των φυλλαδίων.

Ακόμη, μία μόνο κάμερα έχει καταγράψει το πέρασμα του λευκού βαν στην οδό Μεγίστης την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Πάντως, την ημέρα της εν ψυχρώ εκτέλεσής του είχε αναφερθεί πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο που είχε συνδεθεί με το έγκλημα και τώρα δεν αναφέρεται πουθενά.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση στο Facebook λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ όπου έγραφαν «Καλή αρχή» θα υποστηρίξουν πως δεν είχε καμία σχέση με τον φόνο, αλλά επρόκειτο για ένα νέο βαν που είχε αποκτήσει η εταιρεία καθαρισμού.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο δύο καφετέριες όπου γίνονταν ραντεβού των εμπλεκομένων μετα την δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι καφετέριες αυτές βρίσκονται στις περιοχές του Ζωγράφου και της Ελευσίνας, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να έχει μερίδιο στο κατάστημα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως και στις δύο καφετέριες οι συλληφθέντες είχαν αρκετές επαφές με άτομα που όλα δείχνουν πως θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα την ΕΛ.ΑΣ., με τις εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ να αναμένονται να είναι ραγδαίες.

Πάντως οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν ξεθολώσει το τοπίο για τα τέσσερα άτομα που φέρεται να συμμετείχαν ενεργά στη δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

  • Εκτός από τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί, για τους οποίους δεν έχει διαπιστωθεί ακριβώς ο ρόλος τους στη δολοφονία, υπάρχουν άλλα δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με τη δικογραφία θεωρείται πως βρίσκονταν στην περιοχή την ημέρα της δολοφονίας, αλλά δεν έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι αναμένεται να κληθούν κι άλλα άτομα για να καταθέσουν στις Αρχές.

  • Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «δέσουν» με απτά αποδεικτικά στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και τον ηθικό αυτουργό. Η σύλληψη των δύο αδερφών ήταν αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να καταλήξουν οι αστυνομικοί στα οχήματα των δραστών και στο δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία.

Σημαντικά στοιχεία, όμως, προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων. Οι αστυνομικοί παράλληλα με την υπόθεση Καραϊβάζ έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο της εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Μία από τις δολοφονίες που εξετάζουν και πάλι μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών είναι αυτή με θύμα ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα.

  • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε και στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ελεγχθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει σε μπλόκο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Από την πλευρά της, πάντως, η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι θα γίνουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός.

Σχετικά Άρθρα