Τσαπανίδου: Ποιος είναι και ο ΟΟΣΑ για να πάει κόντρα σε έναν Μητσοτάκη; 

 Τσαπανίδου: Ποιος είναι και ο ΟΟΣΑ για να πάει κόντρα σε έναν Μητσοτάκη; 

Απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αμφισβητεί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ περί μείωσης μισθών στην Ελλάδα, έδωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Όταν η πραγματικότητα δε συμφέρει τον κ. Μητσοτάκη τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Έφτασε σήμερα στο σημείο να αμφισβητήσει μέχρι και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι στη 4η χειρότερη θέση στην απώλεια εισοδήματος. Αλλά ποιος είναι και ο ΟΟΣΑ για να πάει κόντρα σε έναν Μητσοτάκη; Στις 21 Μαΐου οι μισθωτοί θα πουν Ως εδώ!» τόνισε.

Τι ανέφερε ο Μητσοτάκης για τον ΟΟΣΑ

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό σχετικά με την νέα έκθεση του ΟΟΣΑ που αναφέρει ότι έχει καταγραφεί μείωση άνω του 7% στους μισθούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «Το αμφισβητώ και είμαστε σε θέση και σήμερα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα εξηγήσει γιατί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν λαμβάνουν υπόψη όλα τα πραγματικά στοιχεία του ‘22. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή, τα συγκεκριμένα.»

Στην συνέχεια, όταν ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την αγοραστική δύναμη των πολιτών, απάντησε: «Αυτό το οποίο λέω είναι ότι είχαμε μια πραγματική αύξηση των εισοδημάτων, η οποία στη συνέχεια «ροκανίστηκε» από την αύξηση του πληθωρισμού, πράγμα το οποίο έγινε σε όλες τις χώρες. Γι’ αυτό και θέτουμε ως κεντρικό στόχο του προγράμματος μας, την επόμενη τετραετία, την αύξηση των μέσων μισθών κατά 25% και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.»

Σχετικά Άρθρα