Τσίπρας: Διέψευσε ειρωνικά δημοσίευμα περί συνάντησής του με Βαρουφάκη στο Σούνιο- Νέα fake “φήμη” για γεύμα με …Βελόπουλο

 Τσίπρας: Διέψευσε ειρωνικά δημοσίευμα περί συνάντησής του με Βαρουφάκη στο Σούνιο- Νέα fake “φήμη” για γεύμα με …Βελόπουλο

«Απόλυτα και κατηγορηματικά» διαψεύδει η Κουμουνδούρου σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα να έχει συναντηθεί στο σπίτι που μισθώνει στο Σούνιο με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, με σκοπό την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά και την προεκλογική τους στρατηγική, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Στον αντίποδα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρούσαν ότι βρίσκονται όλο και συχνότερα αντιμέτωπα το τελευταίο διάστημα με την “τραμπική συνταγή”, δηλαδή καλούνται κάθε φορά “να αποδείξουν το αυτονόητο”, όπως σημειώνουν.

Σημειωτέον ότι πρόσφατα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν γνωστοποίησε πως “είχαμε ζητήσει δύο φορές να βρεθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουμε, η μία πριν δύο χρόνια και η άλλη τον Μάιο του 2022 μετά το συνέδριο του ΜέΡΑ25”, χωρίς, ωστόσο, το σχετικό αίτημα να ευοδωθεί, κατά τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Η δήθεν συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Σούνιο δεν είναι, όμως, η μοναδική fake φήμη που κυκλοφόρησε και μεταδώθηκε από την γνωστή εφημερίδα. Η νέα “πληροφορία” που διακινείται, κυρίως από πηγές μικρότερων υπερδεξιών κομμάτων, είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γευμάτισε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο! Κάτι προφανώς ανακριβές, όπως δηλώνουν και από την Κουμουνδούρου αλλά και από τον κ. Βελόπουλο. Η “πληροφορία” ανέφερε, μαλιστα, την διερεύνηση της πιθανότητας να στηριχθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με την ανοχή της Ελληνικής Λύσης. Οι σχετικοί ψίθυροι προήλθαν από το κόμμα των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου που αποκλείστηκαν από τις εκλογές, ενώ τους αναπαράγουν και λογαριασμοί στα social media προσκείμενοι στη Ν.Δ.

Διάψευση από Τσίπρα

Διέψευσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι είχε μυστική συνάντηση στη βίλα του στο Σούνιο με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Απογευματινή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν συνάντηση τον κ. Βαρουφάκη. «Ναι και πιάσαμε το Μάη…», απάντησε, χαμογελώντας, και πρόσθεσε:

«Αναφέρθηκα σε μεθόδους Τραμπ, τα fake news. Βγάζει ο κ. Κουρτάκης, το αναπαράγουν διάφοροι παπαγάλοι. Κατανοώ τη δυσκολία που έχει ο κ. Μητσοτάκης, έχασε τον κ. Σόιμπλε, επομένως καταφεύγει στο φάντασμα Βαρουφάκη. Αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον κατανοήσω», είπε.

«Εγώ δεν κάνω συναντήσεις στα κρυφά. Αυτές οι συναντήσεις αν γίνουν θα γίνουν φανερά. Η απλή αναλογική κατά πάσα βεβαιότητα θα βγάλει κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική της χαλαρής ψήφου», πρόσθεσε.

Κατά τις πληροφορίες της «Απογευματινής» η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο Σούνιο. Σύμφωνα με αυτές την πόρτα της οικίας πέρασε νωρίς το απόγευμα της Πρωτομαγιάς ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το δημοσίευμα της Απογευματινής

«Αν ήταν Πρωταπριλιά δεν θα το πιστεύαμε, αλλά επειδή χθες ήταν Πρωτομαγιά έχουμε σοβαρούς λόγους να μην εκτιμήσουμε ως αστείες τις πληροφορίες που εμφάνιζαν τον επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ 25, Γ. Βαρουφάκη, να επισκέπτεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα στην εξοχική κατοικία του τελευταίου στο Σούνιο, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις σχέσεις των δυο κομμάτων προς τις εθνικές εκλογές. Υπό το πρίσμα και της ανάγκης, αμφότερων, να διασκεδάσουν τις πολλές αρνητικές εντυπώσεις, που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έδωσε μεγάλη διάσταση στις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή δια της προώθησης του περίφημου νομισματικού σχεδίου «Δήμητρα». Εντός της ημέρας είναι βέβαιο πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα αισθανθούν την ανάγκη να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν πως ανάμεσά τους υπήρξε μυστική συνάντηση στο Σούνιο, με σκοπό την άρση των παρεξηγήσεων που προκάλεσε στις σχέσεις τους η ΝΔ, με το να διογκώνει την προοπτική της συνεργασίας τους με αρνητικό πρόσημο και στη βάση σεναρίων περί κλεισίματος των τραπεζών και επιστροφής στη δραχμή».

Σχετικά Άρθρα