Καραϊβάζ: Σε αυτό το πρόσωπο καταλήγει η ΕΛΑΣ για την εντολή δολοφονίας – Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε παράνομα 11 μήνες

 Καραϊβάζ: Σε αυτό το πρόσωπο καταλήγει η ΕΛΑΣ για την εντολή δολοφονίας – Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε παράνομα 11 μήνες

Οι πληροφορίες που λάμβανε ως δημοσιογράφος ο Γιώργος Καραϊβάζ για τα κυκλώματα της νύχτας και τη δομή του οργανωμένου εγκλήματος, έκαναν ακόμη περισσότερους να ανησυχούν και γι’ αυτό, αποτέλεσε στόχο. Αυτό εκτιμούν οι αξιωματικοί της ασφάλειας και γι’ αυτό και οι έρευνές τους για τον εντοπισμό εκείνου που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, επικεντρώνονται στα ηγετικά πρόσωπα της Greek Mafia.

Ο 53χρονος επονομαζόμενος «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός», ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη είναι το πρόσωπο το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έδωσε την εντολή δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μέσα από τις φυλακές.

Στο «μικροσκόπιο» η Greek Mafia

Ήταν η ημέρα εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου. Τον φερόμενο αρχηγό της Greek Mafia.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, γνώριζε ότι είχε ανοίξει ένας ανεξέλεγκτος κύκλος αίματος σε επίπεδο «κορυφής» του υποκόσμου για το απόλυτο ξεκαθάρισμα, ο οποίος είχε ξεκινήσει με την εκτέλεση του 47χρονου Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αρνηθεί ποτέ τη φιλία του με τον Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, όπως και ο φίλος του, Βασίλης Στεφανάκος.

Ο Μάλαμας όμως, φέρεται να ήταν ο συνεχιστής του Σπύρου Παπαχρήστου, του πρώην Εκαμίτη που είχε εκτελεστεί και αυτός, βγαίνοντας από ταβέρνα στην Παλλήνη, τον Μάιο του ’18.

Για τη δολοφονία του Μάλαμα ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει:

Όποιον κι αν ρωτήσεις (…) θα σας πει ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Μάλαμα. Ο υποφαινόμενος τον γνώριζε, και μάλιστα τον γνώρισε μετά από σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η γνώμη μας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά. (…) Μικρό καιρό πριν από το έκβας της ζωής του, τον καταχωρίσαμε στη χορεία των φίλων.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ διατηρούσε επαφές και με ένα ακόμη μέλος της Greek Mafia. Τον Δημήτρη Καπετανάκη, γνωστό ως Καπέ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριου του 2020 στα Βριλήσσια.

Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. ο Δημήτρης (Καπέ) Καπετανάκης, ήταν γνωστός για ληστείες, εκβιασμούς και φυσικά για εμπλοκή στην υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος».

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Καπετανάκη, ο Γιώργος Καραϊβάζ, είχε γράψει στο bloko.gr:

«Η δημοσιογραφική σχέση με τον Δημήτρη Καπέ ανάγεται στο 1996 κι έκτοτε συνοδεύεται με σχέσεις ειλικρίνειας. Πολύ περισσότερης ειλικρίνειας απ’ ό,τι με επιφανείς αξιωματικούς».

Φοβήθηκαν ότι θα μιλήσει

Ο Καπές είχε απασχολήσει τις Αρχές και με την εμπλοκή του σε δικογραφία της ΕΥΠ στις οποία εμπλεκόταν και ο Δημήτρης Μάλαμας. Για την ίδια υπόθεση είχε κλητευθεί και ο Γιώργος Καραϊβάζ και μάλιστα, είχε αναφερθεί ο ίδιος σε αυτό με άρθρα του.

«Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην Αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα “σέρνεται” τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης. (…) Ποτέ δεν κρύψαμε -πέραν των δεοντολογικών συμβατικών μας δεσμεύσεων- απολύτως τίποτα» είχε δηλώσει ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Οι υποθέσεις που ερευνούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ αλλά και οι επαφές που διατηρούσε έχουν μπει από τη πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας. Και όλα δείχνουν ότι εκεί «κρύβεται» ο δολοφόνος του.

Τον παρακολουθούσε παράνομα επί 11 μήνες η ΕΥΠ, καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας

Μιλώντας στο MEGA o Σπύρος Χαριτάτος, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως επί 11 μήνες ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ.

«Διαπιστώνουμε διαβάζοντας μία συγκεκριμένη δικογραφία που εμπλεκόταν το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία αποσκοπούσε στο να διασυρθεί δημοσιογραφικά ο Γιώργος Καραϊβάζ και να απαξιωθεί στις αποκαλύψεις που έκανε εκείνη την περίοδο», είπε ο δικηγόρος. «Διαπιστώθηκε πως την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2016 ήταν σε διαρκή επισύνδεση, χωρίς να υπάρχει καμία εισαγγελική διάταξη από την ΕΥΠ».

Μόνο για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου υπήρξε σχετικά εισαγγελική διάταξη για την παρακολούθηση Καραϊβάζ, ενώ για τους εναπομείναντες μήνες δεν βρέθηκε κάτι σχετικό.

Ακόμη, ο κος Χαριτάτος αποκάλυψε πως η ΕΥΠ ζήτησε τον τερματισμό της παρακολούθησης επίορκων αστυνομικών επειδή… μπλόκαρε το σύστημα, ενώ ζητήθηκε να συνεχίσει η παρακολούθηση Καραϊβάζ.

«Σε έγγραφο η ΕΥΠ ζητά από την αρμόδια εισαγγελία να σταματήσει η διαρκής επισύνδεση 19 επίορκων αστυνομικών, διότι μπλόκαρε το σύστημα, πλην όμως τριών ατόμων, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Καραϊβάζ. Και οι τρεις τους είναι νεκροί», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Γιώργος Καραϊβάζ σκόπευε να δώσει στοιχεία στις Αρχές σχετικά με την Greek Mafia.