Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Δ. Βαγενάς: Το μέλλον της Ελληνικής Λύσης

 Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Δ. Βαγενάς: Το μέλλον της Ελληνικής Λύσης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει βιώσει σημαντικές πολιτικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στις  εθνικές εκλογές του 2019, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης αναδείχθηκε νέος παίκτης στην πολιτική σκηνή, κερδίζοντας 10 έδρες στο κοινοβούλιο. Έκτοτε, το κόμμα εργάζεται για να οικοδομήσει την παρουσία και την επιρροή του στην ελληνική κοινωνία.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το όραμα και τους στόχους του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, σχετικά και με την προκήρυξη των εκλογών για τις 21ης Μαΐου.

Του Δημήτρη Βαγενά, Βουλευτή Ελληνικής Λύσης

Δημήτρης Βαγενάς
Βουλευτής Ελληνικής Λύσης
Νοτίου τομέα Αθηνών Β3

Κυρίαρχος στόχος του κόμματός μου είναι «να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, να προστατεύσει τα σύνορά της και να διατηρήσει την πολιτιστική της κληρονομιά».

Το κόμμα, επίσης, είναι βαθιά αφοσιωμένο στην προστασία της ταυτότητας και των παραδόσεων της Ελλάδας, που πιστεύει ότι απειλούνται από την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ελληνικής Λύσης, μέχρι στιγμής, ήταν οι προσπάθειές για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ελληνική Λύση ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, αυστηρότερες ποινές για τους λαθρεμπόρους και τους διακινητές και την αύξηση των απελάσεων των παράνομων μεταναστών. Οι προσπάθειες αυτές, είναι  καθοριστικές για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την πίεση της κυβέρνησης να αναλάβει δράση.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο δραστηριοποιήθηκε το κόμμα της Ελληνικής Λύσης είναι η διαφθορά. Σημειώνετε  ότι η διαφθορά αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και ότι έχει διαβρώσει την εμπιστοσύνη του κοινού προς την κυβέρνηση και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα.

Λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών η Ελληνική Λύση, ζήτησε αυστηρότερες ποινές για διεφθαρμένους αξιωματούχους, τη δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας κατά της διαφθοράς και τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για την εκδίκαση σχετικών υποθέσεων. Μία από τις βασικές προτεραιότητες του κόμματος είναι και ο τομέας της εκπαίδευσης. Αναφέρετε  ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα χρειάζεται σοβαρή μεταρρύθμιση και ότι το κόμμα δεσμεύεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, αυξάνοντας σημαντικά τα κονδύλια για την παιδεία.

  • Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η Ελληνική Λύση έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σημειώνετε ότι το κόμμα πιστεύει στη μείωση των φόρων και στην κατάργηση των αγκυλώσεων, που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες.

Το κόμμα μου, επικεντρώνεται, επίσης, στην ανάπτυξη πολιτικών για την αντιμετώπιση των όλων των σοβαρών ζητημάτων, που ταλανίζουν τη χώρα και ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό, στοχεύοντας πάντα σε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα, απαλλαγμένη από ξένες επιρροές.

  • Στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά και τα έχουμε νιώσει στο «πετσί» μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, είμαστε τρίτοι από το τέλος, 25οι στους 27, στην αγοραστική δύναμη των πολιτών και ξεπερνάμε μόνο την Βουλγαρία και τη Σλοβακία.

Το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε, τα 4 τελευταία χρόνια, κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα, με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 5 χώρες της ΕΕ, όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διαφθοράς στη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων.

  • Τέλος, το ζήτημα των υποκλοπών και η πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη, με οδυνηρό τρόπο, και με ένα τεράστιο σοκ, που έχει προκαλέσει μεγάλο θυμό στην ελληνική κοινωνία, κατέστρεψαν παντελώς την προπαγανδιστική εικόνα του κ. Μητσοτάκη, ως δήθεν ενός ικανού διαχειριστή κρίσεων και επικεφαλής ενός σύγχρονου επιτελικού κράτους αρίστων, που θα πάει τη χώρα μπροστά.

Η Ελληνική Λύση, μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον στην πολιτική, έχει ως άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία και την καταπολέμηση του πελατειακού και κομματικού κράτους.

  • Για την επίτευξη των πολιτικών μας σχεδίων , η Ελληνική Λύση στις εκλογές της 21ης Μάϊου, στοχεύει την τρίτη θέση – η «τρίτη εντολή» καλύτερα, παρά τις μαζικές επιθέσεις, που δέχεται από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Όπως έχουμε αναφέρει όμως, πολλές φορές στο παρελθόν, η Ελληνική Λύση είναι μία ήρεμη δύναμη, χωρίς ίχνος αλαζονείας, με κυρίαρχο σύνθημα ‘Πρώτα η Ελλάδα-Πρώτα οι Έλληνες’.  

Εκείνος, δε, που αποφασίζει, τελικά, δεν είναι ούτε τα κόμματα, ούτε οι μισθοφόροι τους, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι δημοσκοπήσεις – αλλά ο λαός, που πιστεύουμε ότι θα δώσει στην Ελληνική Λύση τη θέση που της αξίζει, για να οδηγήσει την πατρίδα μας στη θέση που της αρμόζει.

Σχετικά Άρθρα