Αποκαλυπτική έρευνα για την “χρυσή μπίζνα” του Κασιδιάρη στο Youtube μέσα από την φυλακή – Ετήσια έσοδα 70.000€ – Τα στοιχεία

 Αποκαλυπτική έρευνα για την “χρυσή μπίζνα” του Κασιδιάρη στο Youtube μέσα από την φυλακή – Ετήσια έσοδα 70.000€ – Τα στοιχεία

Νέα έρευνα του Global Project Against Hate And Extremism αποκαλύπτει τις «χρυσές δουλειές» του εδώ και τρία χρόνια καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, στο YouTube, μέσα από τη φυλακή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης στήνει νέα ναζιστικά μορφώματα, υλοποιεί ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία και πλουτίζει μέσα από τη φυλακή, με τα έσοδα του από τη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα να υπολογίζεται πως πλησιάζουν έως και τα 70 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Τα στοιχεία αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση, την πασίγνωστη διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς και εταιρείες-μεγαθήρια, που «προσφέρονται» να διαφημιστούν μέσα από το κανάλι του καταδικασμένου ναζί.

Σε λιγότερο από έναν μήνα μετά την ψήφιση της τροπολογίας – «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, και με τις Αρχές να προχωρούν σε πειθαρχικό έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος που αναρτώνται μηνύματά του καταδικασμένου σε 13 χρόνια και 6 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξακολουθεί να πολιτεύεται, να στήνει νέα ναζιστικά μορφώματα και να υλοποιεί ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή. Και αυτό καθώς στο διαδίκτυο έχει ανέβει -σημαντικό- υλικό με τη φωνή του.

Ο Κασιδιάρης ωστόσο βρίσκεται στη φυλακή τρία χρόνια. Όπως είχε αποκαλύψει το in, ενώ από το 2021 είχε κινηθεί διαδικασία σε βάρος του νεοναζί καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Τον άφησαν ανεξέλεγκτο μέσα στις φυλακές να τηλεφωνεί με τις ώρες, να ηχογραφούν τα κηρύγματα μίσους του συγγενείς και δικηγόροι του και ουσιαστικά να λειτουργεί κανονικά ως πρόεδρος στο κόμμα «Έλληνες».

Με καθυστέρηση τριών ετών, μια ημέρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας που μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο, του κόμματος Κασιδιάρη, συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα, για να εξετάσει εάν ο καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του, αλλά και για λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Τι έχουν δείξει οι έλεγχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κασιδιάρης δεν έχει κινητό στη φυλακή – κάτι που απαγορεύεται – ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ και αυτό έχει φανεί και από τους πολλούς ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του. Παρόλα αυτά, φέρεται να προχωρεί σε αναρτήσεις στο YouTube.

Έτσι αυτό που φαίνεται να συμβαίνει –σύμφωνα με τις πηγές από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη– είναι ότι χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβαίνουν στο ίντερνετ αυτά που λέει. Αν το Πειθαρχικό κρίνει ότι είναι ένοχος για αυτές τις συνομιλίες, αναμένεται ότι θα επιβάλει ποινές στον Κασιδιάρη μετά τη συνεδρίασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις σχετικά με την εκλογική καμπάνια του καταδικασμένου ναζί την οποία οργανώνει εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει «χρυσές δουλειές» στο YouTube

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Global Project Against Hate And Extremism για τα ακροδεξιά «διαγγέλματα» του, τα οποία είναι δημοσιοποιημένα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με την πρόσβαση να είναι εύκολη στο ευρύ κοινό, η διαδικτυακή παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη «θερίζει» και τον κάνει…«χρυσό».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «η διαδικτυακή παρουσία του Κασιδιάρη διακρίνεται από εξυπνάδα και επαγγελματισμό».  Μπορεί να πρόκειται για ηχητικό υλικό, καθώς το στέλνει μέσα από τη φυλακή, ωστόσο ό,τι ανεβαίνει στη γνωστή πλατφόρμα ενδυναμώνει ανησυχητικά την παρουσία του στην πολιτική σκηνή και βρίσκει απήχηση σε χιλιάδες οπαδούς του ναζισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το SocialBlade, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ο Κασιδιάρης έχει περισσότερος από 135.000 χρήστες να τον ακολουθούν, με τις αναρτήσεις-διαγγέλματα να αγγίζουν συνολικά τις 26.608.450 επισκέψεις.

Σύμφωνα με το Social Blade, εκτιμήσεις για τα μηνιαία έσοδα του από τον εν λόγω λογαριασμό, κάνουν λόγο για 362 – 5.800 ευρώ (4.300 – 69.500 το έτος) με τα νούμερα να είναι -βέβαια- κατά προσέγγιση, υπολογίζοντας πως ίσως δε χρηματοδοτούνται όλα τα βίντεο. Ωστόσο, με ένα έλεγχο στον οποίο προχώρησε στη συνέχεια το Social Blade μέσω του isthischannelmonetized.com, αποδείχτηκε πως όχι μόνο το ίδιο το κανάλι του Κασιδιάρη είναι χρηματοδοτούμενο, αλλά και σχεδόν όλα τα βίντεο που αναρτώνται.

Διαφημίσεις επίσης που προβάλλονται στα εν λόγω ακροδεξιά, νεοναζί διαγγέλματα, αφορούν μικρές επιχειρήσεις όπως την Practicum.com, Zilkee.com, την Clickup.com (x2), Buyrestofinisher.com, Buy-elitetac.com, Smile2impress.com και το Betterhealth2023.com αλλά και μεγαλύτερες εταιρείες-μεγαθήρια, όπως την Ubuntu και την Cheetos.

Πηγή: Koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα