Κιλιτσντάρογλου: Θα βγω νικητής από τον πρώτο γύρο με 60%

 Κιλιτσντάρογλου: Θα βγω νικητής από τον πρώτο γύρο με 60%

O ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε πως η «Εθνική Συμμαχία» στις επικείμενες εκλογές θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και με ποσοστό 60%.

«Θα εκλεγώ 13ος πρόεδρος με το 60% των ψήφων στις 14 Μαΐου. Αυτή η δουλειά δεν μένει στον δεύτερο γύρο, τελειώνει στον πρώτο γύρο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως η «Εθνική Συμμαχία» θα κερδίσει την πλειοψηφία και στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας και δήλωσε ότι από το πρωί της 15ης Μαΐου θα γίνουν ρυθμίσεις στη γραφειοκρατία.

«Θα απολυθούν οι δωσίλογοι, όσοι μεσολαβούν στη βρώμικη δουλειά, όσοι είναι υπάλληλοι του παλατιού και όχι του κράτους. Ο πρέσβης δεν μπορεί να κάνει προπαγάνδα για την κυβέρνηση», είπε αναφερόμενος στον πρέσβη στην Τσεχία και τον πρέσβη της Λευκωσίας Μετίν Φεϊζίογλου μεταξύ των πρώτων ονομάτων που θα απολυθούν.

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου δεν θα πάνε στον δεύτερο γύρο, θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο. Θα εκλεγώ ο 13ος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας με το 60% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Εμπιστεύομαι τους νέους ανθρώπους. Αυτοί θα αποφασίσουν για την τύχη των εκλογών. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια 300 χιλιάδες νέοι θα προσέλθουν για πρώτη φορά στις κάλπες και θα ψηφίσουν.

Αυτοί οι νέοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα τάξη πραγμάτων. Θα πάρουμε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και θα φέρουμε επίσης το ενισχυμένο κοινοβουλευτικό σύστημα. Με το σημερινό τερατώδες σύστημα οι βουλευτές δεν μπορούν καν να ασχοληθούν με την πολιτική, δεν μπορούν να φέρουν τα αιτήματα του λαού στην ημερήσια διάταξη, οι διορισμένοι υπουργοί δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου.

«Γνωρίζουμε τι είδους βάρος θα σηκώσουμε το πρωί της 15ης Μαΐου… Γνωρίζουμε ότι και η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Θυσιάζουν την Τουρκία, το λαό μας και το μέλλον μας για να παραμείνουν στην εξουσία. Η Κεντρική Τράπεζα έγινε το χρηματοκιβώτιο του παλατιού. Χρειαζόμαστε ένα χρόνο για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η δημοκρατία θα ψηφιστεί σε αυτές τις εκλογές: να έχουμε δημοκρατία σε αυτή τη χώρα ή όχι; Φροντίστε να πάτε στις κάλπες και να ψηφίσετε. Ψηφίστε ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής σας», κατέληξε ο ηγέτης της «Εθνικής Συμμαχίας».

Σχετικά Άρθρα