Τσίπρας: Καλούμε τους εργαζόμενους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες – Να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς

 Τσίπρας: Καλούμε τους εργαζόμενους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες – Να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς

Μήνυμα στους πολίτες για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας έστειλε από τη Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως στις 21 Μαΐου δίνουμε εντολή για την αλλαγή, με Δικαιοσύνη παντού. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εμφορείται από ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενο, έφτασε να καταργεί ακόμα και το οχτάωρο. Μια εμβληματική κατάκτηση για την οποία έχουν χυθεί ποταμοί αίματος σε όλο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα. 8 ώρες δουλειά. 8 ώρες ανάπαυση. 8 ώρες ελεύθερος χρόνος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπαραβολή ανάμεσα στα αιτήματα των εργατικών αγώνων πριν ένα αιώνα και τι έχουμε στις μέρες μας.

«Και τι έχουμε σήμερα; Απλήρωτα δωδεκάωρα. Μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Αμοιβές για να ζει μια οικογένεια το μισό μήνα. Και τον άλλο μισό να ξεπαγιάζει και να φυτοζωεί», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως αυτό πρέπει να αλλάξει με την αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Για να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα. Το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Για να υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει και να πληρώνει τις υπερωρίες.

Για να μην απολύει χωρίς αιτιολόγηση. Για να καταργήσουμε τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Την ανασφάλιστη εργασία. Για να είναι η Πολιτεία δίπλα στον εργαζόμενο, όταν δεν τηρείται η νομοθεσία, με ένα ισχυρό ΣΕΠΕ», σημείωσε.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε περιστατικό που έγινε παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας: «

Για να μη ξαναδούμε ποτέ ξανά τη σκηνή του εργοδότη να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενους τους αν δε ψηφίσουν αυτούς που δίνουν απευθείας αναθέσεις στο αφεντικό. Και από δίπλα ο υπουργός, επιστάτης των εκφοβισμών».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο τους.

Να μη λυγίσουν στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία που θυμίζουν μαύρες εποχές. Τους καλούμε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες», συμπλήρωσε.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Σχετικά Άρθρα