Κωνσταντοπούλου: “Επιχειρήθηκε ο αποκλεισμός της Πλεύσης Ελευθερίας από τις εκλογές”- Καταγγελία για Singular Logic

 Κωνσταντοπούλου: “Επιχειρήθηκε ο αποκλεισμός της Πλεύσης Ελευθερίας από τις εκλογές”- Καταγγελία για Singular Logic

Η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε τη Δευτέρα (01/05) πως επιχειρήθηκε ο αποκλεισμός της παράταξής της από τις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στο OPEN, η ίδια ανέφερε: «Μέχρι και τις 12 παρά το βράδυ του Σαββάτου (29/04), η ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτούργησε για πρώτη φορά από τη Singular Logic, και θα πω δυστυχώς γιατί ήδη έχουμε εντοπίσει τον πολύ ύποπτο ρόλο που παίζει αυτή η εταιρεία στις εκλογές και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στην πλατφόρμα, λοιπόν, αυτή, στην οποία δεν έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν μπορούσε να γίνει ανάρτηση του Συνδυασμού μας».

Ακόμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπλήρωσε: «Είναι ντροπιαστικό για μια κυβέρνηση που διαφημίζει το ψηφιακό κράτος, να θέτει σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα το οποίο κόβει και δεν διευκολύνει τη δήλωση συμμετοχής κομμάτων και υποψηφίων. Στις 12 παρά διαπιστώνουμε πως δεν περνάει ο συνδυασμός, ότι ενώ πατάμε να εγκριθεί, μας λένε διάφορα σφάλματα. Και αναγκάστηκα και πήγα, πετώντας σχεδόν, στον Άρειο Πάγο και κατέθεσα διάβημα, πήγα στο Υπουργείο Εσωτερικών και πέρασα όλη τη νύχτα, κάνοντας ενέργειες όπως και το χτεσινό (30/04) πρωί. Δεν ήταν τεχνικό σφάλμα όπως λέγανε γιατί εάν ήταν αυτό, θα είχε λυθεί. Τελικώς, με την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, που πρέπει να πω ότι είναι ευτύχημα που διορίστηκε γιατί είναι μια εγγύηση για τη Δημοκρατία, λύθηκε το ζήτημα».

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως θα είναι, για πρώτη φορά, υποψήφια στην Εύβοια «που είναι η πατρίδα μου και θέλω να τονίσω πως είναι ένας τόπος εγκαταλελειμμένος και θυματοποιήθηκε για την καταστροφική πυρκαγιά». Οι άλλες δύο περιφέρειες είναι η Α’ Αθηνών και η Α’ Θεσσαλονίκης. «Δίνουμε την έμφαση στη Μακεδονία, στην υπεράσπιση του κόσμου αλλά ειδικά επειδή η Πλεύση Ελευθερίας έχει συγκροτημένη πρόταση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε.

Σε σχόλιο πως και ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σχολίασε: «Έχει αλλάξει θέση 100 φορές. Έχει περάσει από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. Επειδή έχουμε δει και τη Ν.Δ. να λέει πως είναι κατά της Συμφωνίας και να την εφαρμόζει με χέρια και πόδια, είναι άλλο το τι λέμε και άλλο το τι κάνουμε».

«Έμφαση στην αντιπολίτευση και όχι στη διακυβέρνηση»

«Εμείς δίνουμε την έμφαση στην αντιπολίτευση και όχι στη διακυβέρνηση γιατί αυτός ο τόπος αρκετά έχει υποφέρει από τις κυβερνήσεις που είχαμε. Δεν έχουμε ευτυχήσει εδώ και δεκαετίες. Είμαστε η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από την προηγούμενη. Αυτό πρέπει να το αναστρέψουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε και λέμε εμείς στην “Πλεύση Ελευθερίας” είναι πως πρέπει να υπάρξει πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών, τους προσκαλούμε ανοιχτά και δεν βάζουμε όρια αριστερά, δεξιά και ταμπέλες», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, προσκάλεσε τους αναποφάσιστους να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να μπορεί η “Πλεύση Ελευθερίας” να ασκεί αντιπολίτευση.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «από το 2015 και μετά δεν τολμάει να αναφέρει το όνομά μου, έχει δώσει ειδική εντολή να μην αναφέρεται το Ζωή Κωνσταντοπούλου στην “Αυγή”, “Στο Κόκκινο” και σε ό,τι είναι κομματικό του ΣΥΡΙΖΑ». Επόσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Η προσωπική μου ιστορία από την Επικράτεια θέλει να διαγραφεί και αυτό προσπαθεί, ωστόσο ο κόσμος που θυμάται ποιος ήταν εκεί όταν ήρθε το 3ο Μνημόνιο, είπα “όχι” ως πρόεδρος της Βουλής. Όλοι μαζί συμπράξανε και μαζεύανε υπογραφές για να μου κάνουν πρόταση μομφής. Όλοι μαζί και θα συμπράξουν για μεγάλο συνασπισμό. Εάν γίνει αυτό που πιστεύω και ελπίζω, θα καταρρεύσουν τα δύο “μεγάλα” κόμματα. Αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους αυτού του παλιού συστήματος, το οποίο έχει καταστρέψει τον τόπο. Που οδήγησε στα Τέμπη, στην καταστροφή στην Εύβοια και σε όλη την περιβαλλοντική καταστροφή στον τόπο, οδήγησε στην φοβερή τραγωδία-έγκλημα στο Μάτι και όλη αυτή την απάνθρωπη συνθήκη που ζούμε».

«Ο Βαρουφάκης προσκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία»

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως τον «κ. Βαρουφάκη δεν τον γνώριζα πριν γίνει υπουργός Οικονομικών, συγκρούστηκα και διαφώνησα μαζί του σε πολλά». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, «για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είχε πει πως βαριόταν να το διεκδικήσει, βαριόταν για το χρέος και περασμένα ξεχασμένα για τη Γερμανία είχε πει κατά καιρούς». Σύμφωνα με την ίδια, «ο Γιάνης Βαρουφάκης προσκαλεί ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία».

«Τσίπρας – Μητσοτάκης δεν θέλουν να με δουν ούτε ζωγραφιστή στη Βουλή»

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε στο ζήτημα με το πρόβλημα της υποβολής της “Πλεύσης Ελευθερίας” στο σύστημα της Singular Logic, ενώ έκανε λόγο και για νοθεία στις προηγούμενες εκλογές.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Η εκτίμησή μου είναι πως η προσπάθεια να μας κόψουν συνδέεται με την άνοδο της “Πλεύσης Ελευθερίας” που είναι θεαματική. Στη Βουλή δεν θέλουν να με δουν ζωγραφιστή ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας ούτε κανένας από το παλιό σύστημα. Το 2019 ήμασταν το μόνο κόμμα που έκανε επαναμέτρηση όσο μας άφησαν. Αυτό που βρήκαμε είναι πως στη Singular Logic αύξησαν πλασματικά τους ψηφίσαντες. Μικρότερος αριθμός είχε ψηφίσει, μεγαλύτερο εμφάνιζαν. Το μεγαλύτερο, από ό,τι εμφάνιζαν, κατανεμόταν ισομερώς στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, τόνισε πως τα έξι πανιά του καραβιού της Πλεύσης Ελευθερίας είναι η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Διαφάνεια, τα Δικαιώματα, η Διαγραφή του χρέους και η Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Σχετικά Άρθρα