Καραϊβάζ: Συνταρακτικά στοιχεία – Ποιοι ήταν ο Μ.Δ. και ο Κ.Δ. που είχαν εκτελεστεί πριν δολοφονηθεί και η σχέση μαζί τους

 Καραϊβάζ: Συνταρακτικά στοιχεία – Ποιοι ήταν ο Μ.Δ. και ο Κ.Δ. που είχαν εκτελεστεί πριν δολοφονηθεί και η σχέση μαζί τους

Πριν δολοφονηθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ είχαν εκτελεστεί δύο άντρες με τους οποίους είχε επαφές «προκειμένου να εκμαιεύει πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ».

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr το οποίο επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας «ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε σταθερό πρόγραμμα εργασίας στην εκπομπή όπου εργαζόταν, καθώς έφτανε στις εγκαταστάσεις της εργασίας του στο Πικέρμι, την 10:00 ́ ώρα περίπου και αποχωρούσε την 14:00 ́ ώρα περίπου».

Παράλληλα, «διατηρούσε την ιστοσελίδα «BLOKO.GR». Από την εξέταση του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος, προέκυψε πως ο Καραϊβάζ δεν είχε διαφορές με κανέναν. Παρ’ όλα αυτά, το στενό περιβάλλον του ανέφερε ότι η δολοφονία του πιθανόν σχετίζεται με την εργασία του και συγκεκριμένα με τις σχέσεις που είχε αποκτήσει με διάφορα άτομα, προκειμένου να εκμαιεύει πληροφορίες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Όπως προέκυψε, είχε επαφές, μεταξύ άλλων, με τον Μ.Δ. και τον Κ.Δ., οι οποίοι επίσης δολοφονήθηκαν».

  • Ειδική μνεία γίνεται στην άρση του απορρήτου που έγινε για την ημέρα της δολοφονίας στο σημείο του στυγερού εγκλήματος:

«Στις 9 Απριλίου 2021 (ημέρα ανθρωποκτονίας) και τις δύο προηγούμενες ημέρες, προέκυψε ότι ενεργοποιήθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που αντιστοιχούν σε «αχυρανθρώπους» (πρόκειται για δύο άτομα από το Μπαγκλαντές που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση). Τα κινητά ενεργοποιήθηκαν μεσημεριανές ώρες. Την ημέρα της δολοφονίας ενεργοποιήθηκαν από τις 12.30 έως τη 13.21.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «οι ενεργοποιήσεις των τηλεφωνικών συνδέσεων στον τόπο του εγκλήματος σε χρόνους, όπου καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας το σκούτερ και το βαν, τόσο την ημέρα της δολοφονίας, όσο και την προηγούμενη, οι αποκλειστικά μεταξύ τους επικοινωνίες, οι οποίες είναι και οι μοναδικές, καταδεικνύει την πιθανή σχέση των τηλεφωνικών συνδέσεων με την υπό έρευνα υπόθεση και την ενδεχόμενη χρήση τους από τους δράστες για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

(…) Τα κινητά τηλέφωνα στα οποία ενεργοποιήθηκαν οι δύο τηλεφωνικές συνδέσεις αγοράστηκαν στις 2 Απριλίου από κατάστημα που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος είναι ένας 49χρονος. Από την εξέταση των υπαλλήλων του καταστήματος που εργάζονταν εκείνη την ημέρα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κρατηθεί οποιοδήποτε παραστατικό πώλησης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές η δικογραφία δεν διαφωτίζει το ρόλο του κάθε συλληφθέντα στη δολοφονική επίθεση και δεν «φωτίζεται» το κίνητρο. Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, δεν βρέθηκε υλικό από κάμερες που να δείχνει κάποιο πρόσωπο και δεν ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, δυσχεραίνουν την προσπάθεια των Αρχών να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

  • Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η «χαρτογράφηση» του δρομολογίου του βαν της ομάδας υποστήριξης των δραστών, το οποίο ανήκει σε εταιρία της συντρόφου του 48χρονου συλληφθέντα.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος είχε το ρόλο του «αφεντικού» στην εταιρία και ότι για φορολογικούς λόγους ιδιοκτήτρια είναι η σύντροφός του.

Σε έλεγχο που έκανε στην εν λόγω εταιρία η Οικονομική Αστυνομία, στις 10 Απριλίου 2023, ο 48χρονος εμφανίστηκε ως «υπεύθυνος» της επιχείρησης. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών προς τον 48χρονο για το λόγο που βρισκόταν το βαν την επίμαχη ημέρα στην περιοχή του Αλίμου, ο συλληφθείς ανέφερε ότι δεν θυμόταν το λόγο, ενώ φέρεται να δήλωσε ότι η παρουσία του βαν στον Άλιμο και η κοινή διαφυγή βαν και μηχανής αποτελούν σύμπτωση.

  • Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, την ημέρα της δολοφονίας του αστυνομικού ρεπόρτερ στις 9 Απριλίου 2021 καταγράφεται για πρώτη φορά το βαν στην περιοχή του Αλίμου στις 12:57 ́, ενώ το σκούτερ καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή την 13:13 ́ ώρα, δηλαδή καταγράφονται με διαφορά περίπου 16 λεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «από την 13:13 ́ έως 13:18 ́ ώρα το σκούτερ στο οποίο επιβαίνει μόνον ο οδηγός (φοράει μαύρο μπουφάν, μπλε παντελόνι και ασημί κράνος με φιμέ ζελατίνα) καταγράφεται να κινείται στην περιοχή του Αλίμου (οδοί Ταξιαρχών, Μεγίστης, Υψηλάντου, Παρθενώνος).

  • Ακολούθως παρατηρείται «κενό θέασης» και για τα δύο οχήματα το οποίο διαρκεί περίπου μία ώρα. Τελευταία καταγραφή του βαν είναι την 12:57 ́ ώρα, ενώ του σκούτερ την 13:18 ́ ώρα, όπου καταγράφεται στην οδό Μεγίστης.

Μετά το πέρας του «κενού» εμφανίζεται στις κάμερες το σκούτερ (σημειώνεται ότι χρονικά δεν έχει τελεσθεί ακόμα η ανθρωποκτονία) την 14:15 ́ ώρα στην οδό Υψηλάντου να κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας (πλησίον της οικίας του θύματος).

Σχετικά Άρθρα