Κουτσούμπας: ”Ψήφος καταδίκης στα κόμματα που κυβέρνησαν – Η πρόταση του ΚΚΕ καλύπτει τις ανάγκες του λαού”

 Κουτσούμπας: ”Ψήφος καταδίκης στα κόμματα που κυβέρνησαν – Η πρόταση του ΚΚΕ καλύπτει τις ανάγκες του λαού”

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» τονίζει ότι «η ψήφος καταδίκης στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, μπορεί να πιάσει τόπο μόνο αν δοθεί στο ΚΚΕ», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η ψήφος καταδίκης θα αποκτήσει θετικά χαρακτηριστικά, αν απέναντι στα διλήμματα και τους εκβιασμούς τους, βάλουμε επιτέλους μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών της χώρας μας».

Υπογραμμίζει, ακόμα, ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταδικαστεί η ΝΔ που κυβερνά, αλλά κυρίως να καταδικαστεί η πολιτική της, που στα “χοντρά” ζητήματα ταυτίζεται με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

https://twitter.com/gt_kke/status/1652281028126416901

Ερωτηθείς γιατί είπε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη μεταπολιτευτικά» επισήμανε, καταρχήν, ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια λέει ότι «κάθε κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι χειρότερη από την προηγούμενη γιατί διατηρεί το αντιλαϊκό έργο της και προσθέτει και νέους αντιλαϊκούς νόμους.

«Έχουμε εξηγήσει και την αιτία: Γιατί το ίδιο το σύστημα που διαχειρίζονται οι κυβερνήσεις γίνεται χειρότερο και πιο επιθετικό. Αυτό έκανε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενσωμάτωσε δυο μνημόνια και προσέθεσε κι ένα ακόμη. Όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται χειρότερη απ’ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στους μνημονιακούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ φόρτωσε και νέους στις πλάτες του λαού… Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές» πρόσθεσε.

https://twitter.com/gt_kke/status/1652274491215552512

Ο Δ. Κουτσούμπας, είπε ότι «στον καπιταλισμό, δεν υπάρχει το “για όλους” και όποιος το λέει αυτό, παίζει άσχημο παιχνίδι. Υπάρχει από τη μία το κεφάλαιο και από την άλλη η εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Για να κερδίσει ο ένας, πρέπει να χάσει ο άλλος».

Αναφέρεται στους στόχους που μαζί με άλλους «αποτελούν το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και το έδαφος πάνω στο οποίο θα σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι «καμία ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους δεν πρέπει να τρέφουν οι εργαζόμενοι από εναλλαγές αστικών κυβερνήσεων» και υπογράμμισε ότι «έχουν, όμως, πολλές ελπίδες βελτίωσης αν ακολουθήσουν τον δρόμο: Οργάνωση, αγώνας και αντεπίθεση μαζί με το ΚΚΕ! Και, βέβαια, τη Δευτέρα όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!».

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει «θράσος και γελοιότητα μαζί» τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας «ότι αν λείπουν 5-10 βουλευτές για την κυβερνητική πλειοψηφία τότε οι βουλευτές του ΚΚΕ θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, αλλιώς ανοίγουν το δρόμο για κυβέρνηση Μητσοτάκη».

https://twitter.com/gt_kke/status/1652246508849319938

«Όμως, πάνω απ’ όλα, είναι ένας εκβιασμός, όχι απέναντι στο ΚΚΕ, γιατί ξέρει καλά ότι εδώ δεν πιάνει, αλλά απέναντι στον ίδιο τον λαό και ιδιαίτερα στους προοδευτικούς ανθρώπους που του γυρνάνε την πλάτη. Όσο για το ποιος έχει ανοίξει το δρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, τα μισά νομοσχέδια του Μητσοτάκη που έχει ψηφίσει και τις κολεγιές που στήνει σε Δήμους, σε σωματεία, στη ΓΣΕΕ, με γνωστούς παράγοντες της ΝΔ. Μπορεί εκεί να αναζητήσει και τους βουλευτές που μπορεί να του λείπουν» προσθέτει.

Τονίζει ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ «είναι απολύτως γειωμένη στις σύγχρονες δυνατότητες που έχει δημιουργήσει η τεράστια πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στις κατά πολύ διευρυμένες ανάγκες του λαού και της νεολαίας εν έτει 2023 σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες».

«Η πρόταση των κομμάτων του συστήματος είναι επίσης “γειωμένη”, αλλά σε διαφορετικά πράγματα: Στις προτεραιότητες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και αντιστρατεύεται τις ανάγκες των πολλών, γι’ αυτό μας πηγαίνει πίσω, αντί για μπροστά» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για τις «πρώτες δυο-τρεις πρακτικές “επαναστατικές” αποφάσεις που θα έδιναν το στίγμα της συμβολής του ΚΚΕ στην εργατική-λαϊκή εξουσία, απάντησε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η εργατική – λαϊκή εξουσία – διακυβέρνηση, θα είναι η αξιοποίηση όλων των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και πλήρη αξιοποίηση του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού».

«Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν μέσα στις “φυλακές” του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από τις οποίες πρέπει να αποδεσμευτεί η χώρα, επιδιώκοντας ισότιμες, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλες τις χώρες και όλους τους λαούς του κόσμου και ειδικά της περιοχής μας» πρόσθεσε.

Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση για τον εκλογικό αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιάρη», την αναπαραγωγή της θεωρίας «των δύο άκρων» αλλά και το τι «μπορεί να φρενάρει τον κίνδυνο για απαγορεύσεις με ιδεολογικό πρόσημο» ο Δ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε τέτοια μεθόδευση είναι οι ακατάλυτοι δεσμοί και οι ρίζες που έχουν οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, μέσα στον λαό. Αυτός και το κίνημά του είναι, άλλωστε, που εγγυήθηκαν και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974 και δεν τη χάρισε κανένας Καραμανλής, σε αντίθεση με όσα είπε ο κύριος Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Δράμα για να “ψαρέψει” δεξιές ψήφους».

Επισήμανε ότι «η ανιστόρητη θεωρία “των δύο άκρων” και ο αντικομμουνισμός αποτελούν επίσημη ιδεολογία και πολιτική της ΕΕ, σε αρκετές χώρες-μέλη της οποίας τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι παράνομα» και πρόσθεσε ότι «η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση ανοίγει όντως πολύ επικίνδυνους δρόμους για γενικεύσεις και για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό των κομμάτων. Εξίσου επικίνδυνη ήταν -κατά τη γνώμη μας- και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με την απαράδεκτη επίκληση του αντιτρομοκρατικού νόμου, που έχει καταδικαστεί από το κίνημα. Το φασισμό, την ακροδεξιά, θα την τσακίσει μόνο οργανωμένος λαός».

Ερωτηθείς, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 10ης Μαΐου, αν η πρωτιά στην οποία στοχεύει ξανά η Πανσπουδαστική και η συμμετοχή χιλιάδων νέων στις βουλευτικές εκλογές θα έχουν αντανάκλαση στα ποσοστά του ΚΚΕ στην εθνική κάλπη, επισήμανε ότι «στις περσινές φοιτητικές εκλογές έγινε ένα μεγάλο βήμα» και τόνισε καταλήγοντας: «Στις 10 Μαΐου είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το βήμα οι φοιτητές θα το κάνουν άλμα και φυσικά θα έχει γενικότερη πολιτική αξία ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Όταν συζητάμε με τις ώρες για μια δημοσκόπηση 1.000 ατόμων, σκεφτείτε πόση βαρύτητα έχουν οι μεγαλύτερες κάλπες της νεολαίας, μόλις 11 μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές».

Σχετικά Άρθρα