Τσαπανίδου: Κόλαφος για Μητσοτάκη – Καραμανλή η ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

 Τσαπανίδου: Κόλαφος για Μητσοτάκη – Καραμανλή η ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

Κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ταυτόχρονα, η δίωξη και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη καταρρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι η μετάταξη ήταν νόμιμη», τονίζει η ίδια επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών τελικά είχε ημερομηνία λήξης».

Καταλήγοντας η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει ότι «οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη είναι εγκληματικές και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών άσκησε διώξεις κατά του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα για παράβαση καθήκοντος και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Σχετικά Άρθρα