Τριήμερο Πρωτομαγιάς με βροχές και καλές θερμοκρασίες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πρόγνωση από ΕΜΥ, meteo, Μαρουσάκη, Αρναούτογλου

 Τριήμερο Πρωτομαγιάς με βροχές και καλές θερμοκρασίες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Πρόγνωση από ΕΜΥ, meteo, Μαρουσάκη, Αρναούτογλου

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ τοπικές και πρόσκαιρες βρόχες είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε τμήματα της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς, της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και πιθανώς της Βόρειας Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αίγαιο έως 7 μποφόρ.

Για την Αττική δεν αναμένονται φαινόμενα, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟ OPEN

Βροχερός ο καιρός την Πρωτομαγιά….

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην περιοχή του Καστελόριζου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 29 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 30 Απριλίου

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρωτομαγιά

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετικά Άρθρα