Τέμπη: Διώξεις στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και σε μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη

 Τέμπη: Διώξεις στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και σε μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανατηφόρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών άσκησε δίωξη στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα. 

Παράλληλα, άσκησε δίωξη εις βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, κατά παράβαση του υφιστάμενου ορίου ηλικίας.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φύγουν οι κλήσεις από το γραφείο του εφέτη ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε πως πριν δύο μέρες ολοκλήρωσε την αυτεπάγγελτη έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισε:

  • Παραβάσεις που αφορούν τους κανονισμούς και τις διατάξεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας.
  • Παραβάσεις που αφορούν την εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. και μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Σχετικά Άρθρα