Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ για βάναυση ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη – “Τον χτύπησαν και τον άφησαν αναίσθητο” (σκληρές εικόνες)

 Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ για βάναυση ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη – “Τον χτύπησαν και τον άφησαν αναίσθητο” (σκληρές εικόνες)

Βάναυση ρατσιστική επίθεση εις βάρος μετανάστη εργάτη στην Κρήνη Φαρσάλων, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Ο αλλοδαπός εργάτης σκόπευε να πάει από την Κρήνη στα Φάρσαλα για να στείλει χρήματα στην οικογένειά του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή, όπως καταγγέλλεται. Μάλιστα, ο εργοδότης του τού χρωστάει και άλλα δεδουλευμένα.

Ωστόσο, ο γαμπρός του εργοδότη του, σύμφωνα πάντα με το ΚΕΕΡΦΑ, «τον πήρε στο κατόπι με το αυτοκίνητο του αφού έφυγε από τη δουλειά και έξω από τη Κρήνη, στο χώρο όπου υπάρχει μια ζυγαριά, άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο στο κεφάλι και το σώμα. Τον τραυμάτισε βαριά στο χέρι ενώ τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ».

Η ανάρτηση της ΚΕΕΡΦΑ

«Ρατσιστική βία εργοδότη κτηνοτρόφου στη Κρήνη Φαρσάλων σε βάρος μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν

Ο γελαδοτρόφος Γ.Ξ., γαμπρός του εργοδότη Α.Θ. προχώρησε σε βάρβαρη επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι σε βάρος του μετανάστη εργάτη Ιρφάν Μοχάμεντ, 37 ετών. Συγκεκριμένα, ο Ιρφάν αποφάσισε να πάει από το χωριό Κρήνη όπου βρίσκεται ο τόπος εργασίας του στα Φάρσαλα για να στείλει λεφτά στην οικογένεια του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή του αφεντικού του. Του χρωστάει και άλλα δεδουλευμένα. Είναι πατέρας πέντε παιδιών ενώ συντηρεί και τους γονείς του.

Ο Γ.Ξ. τον πήρε στο κατόπι με το αυτοκίνητο του αφού έφυγε από τη δουλειά και έξω από τη Κρήνη, στο χώρο όπου υπάρχει μια ζυγαριά, άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο στο κεφάλι και το σώμα. Τον τραυμάτισε βαριά στο χέρι ενώ τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η εργοδοτική βία πάει χέρι-χέρι με το ρατσισμό καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει έρμαιο των ορέξεων του κάθε αφεντικού τους μετανάστες εργάτες που δεν έχουν χαρτιά. Η προτεραιότητα της, παρά τις ανάγκες σε εργασία για χιλιάδες στο χώρο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, είναι τα κέρδη των αφεντικών και όχι η διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων, τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τόσο των ντόπιων όσων και των μεταναστών.

Με τις ρατσιστικές της πολιτικές η κυβέρνηση οπλίζει το χέρι του κάθε ρατσιστική εργοδότη να αντιμετωπίζει με την βία τους εργάτες. Είναι η ίδια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες του Κασιδιάρη και στα ορφανά της Χρυσής Αυγής.

Τα περιστατικά απλήρωτων εργατών στην περιοχή δεν είναι μεμονωμένα καθώς υπάρχουν και άλλες καταγγελίες στην διάθεση μας. Τα αφεντικά πάνε να φορτώσουν την κρίση, με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και στις τιμές της τροφής των ζώων, στις πλάτες των εργατών.

Μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, καλούμε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τα σωματεία της πόλης, το φοιτητικό κίνημα, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στη εργοδοτική βία, το ρατσισμό, για να αποκτήσουν χαρτιά όλοι μετανάστες, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσουν ο απελάσεις και οι δολοφονίες, με τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα , με το φράχτη του αίσχους στον Έβρο.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Να δοθούν άμεσα χαρτιά στο θύμα της επίθεσης».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: