Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Θ. Ρουσόπουλος: Οι προτάσεις ΝΔ και Σύριζα στην κρίση σας!

 Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Θ. Ρουσόπουλος: Οι προτάσεις ΝΔ και Σύριζα στην κρίση σας!

Έχοντας ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις εκλογές για την 21η Μαΐου είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες θέλουν να προσέλθουν στις κάλπες έχοντας καθαρή εικόνα για το μέλλον που τους προτείνουν τα κόμματα.

Έτσι, στην προεκλογική κονίστρα θα τεθούν προς κρίση των πολιτών (και θα αναμετρηθούν) προγράμματα, οράματα, νοοτροπίες αλλά κυρίως πεπραγμένα.

Του Θόδωρου Ρουσόπουλου, Βουλευτή ΝΔ, Β1-Βόρειος Τομέας Αθήνας

Η ΝΔ με συνέπεια υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος που υποσχέθηκε το 2019. Και αυτό συνέβη μέσα σε ένα κυκεώνα κρίσεων όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η χώρα άντεξε γιατί η κυβέρνηση με μελετημένο σχέδιο στήριξε την κοινωνία και την οικονομία, υπερακοντίζοντας ακόμα και τους ευρωπαίους εταίρους μας στην έκταση της βοήθειας.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η οικονομία της χώρας αναβαθμίστηκε 12 φορές με προοπτική απόκτησης επενδυτικής βαθμίδας εντός του έτους, αναγορεύτηκε ως η οικονομική πρωταθλήτρια του 2022 από τον Economist, εισέρρευσαν δισεκατομμύρια άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ αυξήθηκε, για τρίτη φορά, ο κατώτατος μισθός, τον οποίον παραλάβαμε στα 650 ευρώ το 2019 και φτάσαμε στα 780 ευρώ σήμερα. Η ανεργία μειώθηκε κατά 6,5 μονάδες.

  • Παράλληλα, η κυβέρνηση προέβη σε μεγάλες παρεμβάσεις και ενισχύσεις στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας αυξάνοντας τους προϋπολογισμούς των δύο υπουργείων. Στο Υγείας το 2019 ήταν 3.8 δις και σήμερα 5.2 δις. Στο Παιδείας ήταν 4.9 δις το 2019 και 6 δις το 2023.  Επίσης, διενήργησε χιλιάδες προσλήψεις στα δύο υπουργεία και διασφάλισε δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμισή τους.

Στον τομέα της άμυνας θωρακίσαμε την πατρίδα με την αγορά υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα των ΕΔ οι οποίες πλέον είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένες έναντι αυτών της γείτονος Τουρκίας.

Επιπλέον, αποτελεί σημαίνουσα κατάκτηση των κυβερνητικών προσπαθειών η ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σε ισότιμη βάση διαπραγματευτήκαμε με τους εταίρους μας λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας. Το αποτέλεσμα είναι οι θέσεις μας να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν από τα κέντρα των αποφάσεων στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες αλλά και πέραν αυτών.

  • Παρά τα όσα πετύχαμε δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει την προσπάθεια ως ολοκληρωμένη. Έγιναν λάθη των οποίων η ευθύνη ανελήφθη στο ακέραιο. Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τις παθογένειες τμήματος του δημοσίου τομέα αλλά και τις επιβλαβείς νοοτροπίες που είναι ενθυλακωμένες σε αυτόν. Όμως, τα Τέμπη ενδυνάμωσαν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συγκρουστεί με αυτές τις αντιλήψεις και να αλλάξει ριζικά το θεσμικό πλαίσιο.

Το ζητούμενο στην πολιτική είναι να προσπαθείς να προσφέρεις λύσεις και απαντήσεις. Αυτό προσπάθησε και θα συνεχίσει να κάνει η ΝΔ και την ερχόμενη τετραετία.

  • Οι Έλληνες λοιπόν μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν. Από την μία, η ΝΔ προτείνει την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της οικονομίας, την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και την μείωση των φόρων, πάντα με σεβασμό στις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Τα σύνορα θα συνεχίσουν να φυλάσσονται. Η Παιδεία και η Υγεία θα εξακολουθήσουν να βελτιώνονται.

Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις υπερπροσφορές σε λόγια όπως ακριβώς έκανε και προεκλογικά το 2015. Η συνταγή που προτείνει συνίσταται στην επιμονή σε υπερφίαλες ιδεοληψίες, στην άρνηση της πραγματικότητας (δηλαδή την συνολική βελτίωση της χώρας) και στην εκμετάλλευση του θυμικού. Δεν είναι επομένως πρόταση συνετής πολιτικής, αλλά η επιτομή της δημαγωγικής αντίληψης για την πολιτική. Υπόσχεται, ουσιαστικά, πρακτικές που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. Επομένως ίδια συνταγή, ίδια αδιέξοδα.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια είναι η εσωτερική σταθερότητα, η συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας, η αποτελεσματική άμυνα και ο σεβασμός στο εξωτερικό. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα δώσουν την δυνατότητα στην ΝΔ να κυβερνήσει αυτοδύναμα για να πραγματώσει το όραμά της προς το συμφέρον της πατρίδας.

Σχετικά Άρθρα