Ειρήνη Αγαπηδάκη:Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

 Ειρήνη Αγαπηδάκη:Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πολιτική έχει αλλάξει και η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη. Θα δώσουμε τον αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες για σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε τη μάχη για κάθε πολίτη ώστε να μην μείνει κανένας πίσω. Σας ευχαριστώ για την τιμή», δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός της από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 27/12/21 στη θέση της γ.γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά Άρθρα