Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα τρία στοιχεία που “πρόδωσαν” τα δύο αδέρφια – Εξετάζεται αν ο ένας από τους δύο είναι ο εκτελεστής

 Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα τρία στοιχεία που “πρόδωσαν” τα δύο αδέρφια – Εξετάζεται αν ο ένας από τους δύο είναι ο εκτελεστής

Την πιθανότητα ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, να είχε ενεργό ρόλο στο αιματηρό περιστατικό εξετάζουν οι Αρχές. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ΕΛΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο ένας από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ως συνεργοί στη δολοφονία, να ήταν τελικά ο εκτελεστής του δημοσιογράφου. Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αύριο το πρωί, Σάββατο 29 Απριλίου, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Τα τρία στοιχεία που τους “πρόδωσαν”

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, τρία ήταν τα κομβικά σημεία της έρευνας που προκάλεσαν υποψίες για τα δύο αδέλφια, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Μία ημέρα πριν τη δολοφονία το βαν της ομάδας υποστήριξης και το σκούτερ των εκτελεστών βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δράστες έκαναν «πρόβα» της δολοφονίας.

Επίσης, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα της δολοφονίας τα δύο αδέλφια είχαν κλειστά τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία πιθανότατα δεν είχαν καν πάνω τους.

Το τρίτο στοιχείο που «ξεκλείδωσε» την έρευνα αφορά στο βαν, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του βαν

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ βλέποντας τόσο τις κάμερες στην ευρύτερη περιοχή από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και από τις καταθέσεις μαρτύρων συγκέντρωσαν τα κομμάτια του παζλ που ήθελαν για να φτάσουν τα δυο αδέρφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που όπως όλα δείχνουν ήταν ανάμεσα στα 4 άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη.

Η μηχανή στην οποία επέβαιναν ο οδηγός και ο εκτελεστής αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση κατευθύνεται προς τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Και αν στην αρχή «συλλαμβάνεται» από κάποιες κάμερες ασφαλείας στη συνέχεια εξαφανίζεται από προσώπου γης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δυο δράστες μπήκαν σε κάποιο στενό της περιοχής και παράτησαν τη μηχανή σε κάποιο σημείο.

Εκείνη τη στιγμή γίνεται αντιληπτό από τις έρευνες των Αστυνομικών ότι στην περιοχή του Αλίμου κυκλοφορεί ένα άσπρο βαν εταιρείας καθαρισμού το οποίο έχει έδρα στη Νίκαια.

Αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών στο βαν.

Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας από τους διαχειριστές δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Από την άλλη πλευρά πολλά είναι τα ερωτήματα σε σχέση με τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Και αυτό γιατί η υπόθεση παρουσιάζει πολλά «κενά». Ενδεχομένως κάποια να απαντηθούν αύριο Σάββατο κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σαφής ο ρόλος των αδελφών. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο ένας να επέβαινε στο βαν υποστήριξης και ο άλλος στο σκούτερ (χωρίς να διευκρινίζεται εάν ήταν οδηγός ή συνεπιβάτης).

Την ίδια ώρα, πάντως, η έρευνα θα συνεχιστεί για να εξακριβωθεί ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή της δολοφονίας. Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι άλλοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί και άλλοι οι ηθικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ για τις δύο συλλήψεις. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

H ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος Θεοδωρικάκος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τις δύο συλλήψεις με ανάρτησή του στα social media. Χαρακτηριστικά έγραψε: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά Άρθρα