Σκέρτσος: Θιασώτες της παραλυσίας οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής

 Σκέρτσος: Θιασώτες της παραλυσίας οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής

Στο επίκεντρο της κριτικής του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου βρέθηκε η προτεινόμενη οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και οι αγωνιώδεις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για μετεκλογικές συνεργασίες μετά την πρώτη κάλπη, κατά τη διάρκεια της καθειρωμένη ενημέρωσης, ενώ ανέδειξε επιγραμματικά τα την πολιτική της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Χρειάστηκαν μόλις πέντε μέρες για να φανεί ότι οι θιασώτες της απλής αναλογικής και των – χωρίς πρόγραμμα – κυβερνήσεων συνεργασίας, είναι απλώς θιασώτες της ακυβερνησίας και της παραλυσίας» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μια Βαβέλ, ένα θέατρο του παραλόγου το οποίο αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο».

Η μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή που έχει διατυπώσει από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε, μια πρόταση «που δεν διαταράσσει τη δυναμική πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και των εισοδημάτων»

«Χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να συνεχίσει η χώρα στον δρόμο της σιγουριάς, της σταθερότητας και της προόδου. Μακριά από τα φαντάσματα του χθες», υπογράμμισε.

Αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα για να αποκτήσει η Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ, τις δεσμεύσεις για τη δεύτερη τετραετία, όπως είπε, ώστε η χώρα να βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολύ κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου που δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς Αλέξη Τσίπρα ότι η ΝΔ αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «διακρίνω μια μεγάλη αμηχανία εκ μέρος του» και τόνισε ότι ουσιαστικά αυτός αντιγράφει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τα συνθήματά της και τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Τσίπρας κάνει αυτό που λέμε στη γλώσσα της επικοινωνίας mirroring και βρίσκεται σε αμηχανία», επισήμανε.

Γνωστοποίησε πως, αύριο, το πρωί της παρασκευής θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ αποσαφήνισε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης της ΝΔ με την «Ελληνική Λύση», καθώς και ότι δεν θα υπάρξει ντιμπέιτ μόνο ανάμεσα στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα για να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα και σε ερώτηση για το πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την υπόθεση Κασιδιάρη υπογράμμισε πως «η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις έξω από τη Βουλή»

«Νομοθετήσαμε τις αναγκαίες ρυθμίσεις, θα κριθούν πλέον αυτές οι ρυθμίσεις ως προς τη δυνατότητά του να κρατήσουν εκτός της Βουλής τους εγκληματίες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι τακτικισμοί δεν μας αφορούν».

Κληθείς να σχολιάσει την έφοδο χρυσαυγιτών σε έκθεση καλλιτέχνη, επισήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανοχή στα λεγόμενα τάγματα εφόδου, καμία ανοχή στην ανομία, καμία ανοχή στον εκφοβισμό των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα