ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία

 ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία

Σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας πως εξαναγκάζουν φαρμακοποιούς και γιατρούς να κάνουν επιλογή ασθενών στη χορήγηση φαρμάκων που είναι σε έλλειψη, δηλαδή τα χορηγούν σε ασθενείς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει: «Μου ζήτησαν πολλοί φαρμακοποιοί και γιατροί να αναδείξω το ζήτημα της έλλειψης των φαρμάκων στα νοσοκομεία. Δυσκολεύονται να κάνουν τη δουλειά τους. Η έλλειψη φαρμάκων πια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Οι φαρμακοποιοί προσπαθούν διαρκώς να μπαλώσουν τρύπες».

Εξηγεί πως πλέον γίνεται επιλογή ασθενών με θεραπευτικά βέβαια κριτήρια για τη χορήγηση των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη.

Ακόμα, καταγγέλλει πως «εξαναγκάζονται οι γιατροί να χορηγούν λειψές δόσεις».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί πως «δεν κινδύνεψαν ακόμη ασθενείς από την υπερπροσπάθεια των φαρμακοποιών, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τι κάνουν Υπουργείο Υγείας, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ και εταιρείες; Συσκέψεις γίνονται στο Υπουργείο το πρόβλημα όμως δεν λύνεται».

Τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη στα νοσοκομεία:

  • Ενέσιμη φουροσεμίδη (Lasix) amp(ΔIOYPHTIKO) ΣE ΠOΛY ΠEPIOPIΣMENH ΔIAΘEΣH -EΛAXIΣTEΣ ΠOΣOTHTEΣ
  • Uromitexan amp(AIMATOΛOΓIKO )-ΦAPMAKO IΦET
  • Catapres amp (KAPΔIOΛOΓIKO KAI ΓIA MONAΔEΣ )- ΦAPMAKO IΦET –
  • HΠΑΡΙΝΗ ( ΠEPIOPIΣMENH ΔIAΘEΣH )
  • Lonalgal (ΠAYΣIΠONO – HPEMIΣTIKO )-ΠEPIOPIΣMENH ΔIAΘEΣH
  • Celestone-Chronodose ink ( KOPTIZONOYXO)

«Δέστε εσωτερικό έγγραφο φαρμακείου νοσοκομείου που προτείνει εναλλακτικές. Υπάρχουν και άλλα τέτοια έγγραφα που πιστοποιούν τις ελλείψεις. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα. Είναι κρίμα να κινδυνεύσει ασθενής επειδή δεν θα υπάρχει φάρμακο να του χορηγηθεί. Πάρτε μέτρα τώρα», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα