Παραλήρημα Πετράκου: Ο Χίτλερ, ο Σαββόπουλος και η “ναζιστική πράξη του που είναι ίση με τον βιασμό”

 Παραλήρημα Πετράκου: Ο Χίτλερ, ο Σαββόπουλος και η “ναζιστική πράξη του που είναι ίση με τον βιασμό”

Αν κάποιος θεώρησε σκληρά τα όσα έγραψε ο Γρηγόρης Πετράκος για τον Διονύση Σαββόπουλο, με αφορμή τη νοσηλεία του τελευταίου λόγω κοροναϊού, θα πρέπει να διαβάσει όσα είπε σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1.

«Σχολίασα πολύ ήπια γιατί πραγματικά, η συγκεκριμένη περίπτωση του Διονύση Σαββόπουλου ήταν απαράδεκτη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες, ελάχιστοι, υπέπεσαν σε ένα σοβαρότατο ατόπημα, να ζητήσουν την επιβολή υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων στον γενικό πληθυσμό, παρά τη θέλησή του. Τα όσα είπα είναι πολύ ήπια σε σχέση με αυτά που θα μπορούσα να πω και σε σχέση με αυτά που έπραξε.

Τη στάση που κράτησε δεν ξέρω αν την παίρνετε ελαφριά, αλλά εγώ την θεωρώ σοβαρότατη, τη θεωρώ μια ναζιστική πράξη, μια πράξη που τον καθιστά εχθρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Οποιονδήποτε άνθρωπο ζήτησε την επιβολή μιας ιατρικής πράξης τον κατατάσσω στους ναζιστές. θεωρώ την πράξη αυτή ίση με τον βιασμό. Αυτά τα έκανε ο Μένγκελε, δεν επιτρέπεται να το πει άνθρωπος.

Του Χίτλερ η γνώμη δεν είναι σεβαστή, γιατί επιβάλει. Η γνώμη του είναι καταδικαστέα κι εγώ τον κατατάσσω στους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα