Μεταμφιεσμένες σβάστικες: Θύλακες νεοναζισμού, διαβρωμένοι θεσμοί, “ατάραχο” πολιτικό σύστημα και συνένοχη κοινωνία…

 Μεταμφιεσμένες σβάστικες: Θύλακες νεοναζισμού, διαβρωμένοι θεσμοί, “ατάραχο” πολιτικό σύστημα και συνένοχη κοινωνία…

Ένας (πρώην) αντιεισαγελλέας του Αρείου Πάγου πρόεδρος ακροδεξιού κόμματος που κατέρχεται στις εκλογές και, πιθανότατα, συνωμοτεί με καταδικασμένο και φυλακισμένο νεοναζιστή ώστε να τον “ενσωματώσει” εάν ο Άρειος Πάγος απαγορεύσει την αυτόνομη εκλογική κάθοδο του δικού του μορφώματος. Ένας ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που δίδασκε Ευέλπιδες, “μπροστινός” στο κόμμα του φυλακισμένου χρυσαυγίτη, το δε μεταξύ τους “προξενιό” φέρεται να έχει κάνει απόστρατος ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Κι ενώ τα βλέμματα όλων στρέφονται στο γεγονός ότι δύο ακροδεξιά κόμματα με νεοναζιστικές ρίζες είναι πιθανό να διεκδικήσουν την ψήφο μας, επιχειρώντας να καταστήσουν αλυσιτελή την σχετική τροπολογία που ψήφισε η Βουλή και να διασύρουν την κυβέρνηση και εν γένει το πολιτικό σύστημα, κάτι ακόμα πιο σημαντικό αναδεικνύεται απ΄όλα αυτά.

Την ώρα που στην δίκη της Χρυσής Αυγής έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την δράση των ταγμάτων εφόδου και τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αποκαλύπτεται πόσο βαθιά στο σύστημα θεσμών της χώρας έχει διεισδύσει το σκουλήκι του νεοναζισμού. Ανώτατοι δικαστικοί, ανώτατοι αξιωματικοί υιοθετούν τις φυλακισμένες σβάστικες, συνομιλούν και συναλλάσονται μαζί τους, δέχονται να γίνουν αχυράνθρωποι των επιδιώξεών τους. “Ευηπόληπτοι” παράγοντες του δημόσιου θεσμικού στερεώματος που πετούν στα σκουπίδια την τήβενο του άμεμπτου και αδέκαστου και τα παράσημα της προσφοράς στην Πατρίδα και του καθήκοντος και μετατρέπονται έμμεσα σε υποστηρικτές των ταγμάτων εφόδου και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν.

Και οι νεοναζιστές μας χλευάζουν: οργανώνουν συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή του δήμου και της αστυνομίας (αυτής στην οποία στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015 η Χρυσή Αυγή “έγραψε” υψηλά ποσοστά), κλείνουν την έκθεση ζωγραφικής βορειομακεδόνα καλλιτέχνη που φιλοξενεί ο δήμος Καλαμαριάς χωρίς οι αρχές να αντιδράσουν, και καταγράφουν τρομακτικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, έτοιμοι να επιστρέψουν στη Βουλή και να ναρκοθετήσουν τον δημόσιο βίο.

Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις για να παραδεχθούμε ότι αποτύχαμε; Ό,τι τόσα χρόνια καθυστερεί η αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή, ό,τι επί δύο χρόνια επιτρέψαμε στον φυλακισμένο νεοναζιστή και “πραγματικό” αρχηγό κόμματος να κάνει πολιτική καμπάνια από το κελί του; Ό,τι παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για την εγκληματική οργάνωση μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι έτοιμοι να βάλουν ξανά τον χρυσαυγιστικό στη Βουλή με το μανδύα ανώτατων δικαστικών και στρατιωτικών; Μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας είναι, δυστυχώς, συνένοχη: είτε γιατί θέλει να τους ψηφίσει, είτε γιατί τους προσπερνά και τους ανέχεται και διχάζεται με φανατισμό κερκίδας.

Στους θεσμούς καραδοκούν οι θυλακες του νεοναζισμού, στην κοινωνία ο δήθεν αντισυστημισμός βρίσκει διέξοδο στον χρυσαυγιτισμό που εξακολουθεί να υφίσταται και να μας βγάζει τη γλώσσα. Όλα αυτά, την ώρα που το συνταγματικό τόξο αντιπαρατίθεται προεκλογικά για ανύπαρκτα φαντάσματα της Δήμητρας και του Οδυσσέα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Σχετικά Άρθρα