“Με πίεζε να τη σκοτώσω” – Τι υποστηρίζει ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης

 “Με πίεζε να τη σκοτώσω” – Τι υποστηρίζει ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης

“Η μητέρα μου μου ζητούσε να την σκοτώσω. Ήθελε πια να ηρεμήσει, δεν άντεχε τα προβλήματα τα ψυχολογικά που αντιμετώπιζε. Μου το ζητούσε επίμονα”.

Αυτό φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο μητροκτόνος, ο οποίος σκότωσε την ίδια του τη μητέρα στον Κορινό Πιερίας και οδήγησε 60 χιλιόμετρα με το πτώμα της στο διπλανό κάθισμα, από επαρχιακούς δρόμους για να καταλήξει έξω από τα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας όπου και άφησε το αυτοκίνητο με τη σορό της 71χρονης.

«Αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και με πίεζε για να την σκοτώσω», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

«Εκείνη την ημέρα προσπάθησα να τη μεταπείσω. Πήγαμε στον Κορινό Πιερίας. Ήταν το μέρος που είχαμε περάσει τις τελευταίες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές. Στο γυρισμό έπαθε σοκ, άρχισε να τσιρίζει. Μου ζήτησε να την σκοτώσω, την πίεσα ότι πρέπει να δει με άλλο τρόπο τη ζωή αλλά είπε ότι δεν αντέχει πλέον», υποστήριξε ο 34χρονος ενώπιον του ανακριτή και στη συνέχεια πρόσθεσε: «μου είπε πήγαινε στην παραλία, σταματήσαμε για λίγα λεπτά μιλήσαμε. Μου είπε δεν αντέχω. Πήγα στο πορτ μπαγκαζ πήρα το όπλο. Της είπα δες κάτι, γύρισε και πυροβόλησα».

«Η πράξη έγινε κατόπιν απαίτησης της μητέρας του, η οποία τον πίεζε να της αφαιρέσει τη ζωή επειδή δεν άντεχε τα προβλήματα υγείας που είχε τα σωματική και ψυχολογικά. Επομένως δεν έχουμε την κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως αλλά κατόπιν απαίτησης του θύματος για την οποία προβλέπεται διαφορετική ποινική μεταχείριση του δράστη. Ήταν απαίτηση της μητέρας του με πολλούς συμβολισμούς», είχε δηλώσει στο enikos.gr ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Νίκος Πετρίδης.

Οι ίδιες πηγές πάντως τονίζουν πως ο 34χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είχε την καραμπίνα μαζί του για να σκοτώσει την μητέρα του αλλά για να αυτοκτονήσει, ενώ ανέφερε μάλιστα πως μετά τον φόνο επιχείρησε πολλές φορές να δώσει τέλος στη ζωή του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Σχετικά Άρθρα