“Καταργείστε τα rapid test στα φαρμακεία”

 “Καταργείστε τα rapid test στα φαρμακεία”

Βασίζοντας το επιχείρημά του στην υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση στη χώρα, το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, τονίζει ότι έχει παρέλθει η έκτακτη συνθήκη που είχε προκύψει λόγω της COVID-19, και ζητά να μην παραταθούν τα μέτρα για τη διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία από 1/5/2023 και εκείθεν.

Την επιστολή υπογράφουν: ο Πρόεδρος ΠΟΣΚΕ, Φ.Ν. Πατσουράκος, η Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Α. Μαστοράκου, ο Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ, Θ. Χατζηπαναγιώτου, ο Πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ, Ι. Καραμηνάς και ο Πρόεδρος ΠΑΝΙΔΙ, Δ. Φασιτσας.

Αναλυτικά, η επιστολή του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.

Προς

Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη

Διενέργεια εξετάσεων rapid tests για COVID-9

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιολογώντας την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας και εξαιτίας του ότι έχει παρέλθει η έκτακτη συνθήκη που είχε προκύψει λόγω της COVID-19, ζητούμε να μην παραταθούν τα μέτρα για τη διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία από 1/5/2023 και εκείθεν, όπου είναι κ η ημερομηνία λήξης του ΦΕΚ 2301/Β΄/18-04-2023.

Η διενέργεια τέτοιων ιατρικών πράξεων είναι αρμοδιότητα των ιατρών και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει από τη λήξη των έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Σχετικά Άρθρα