ΕΛΑΣ: Συναγερμός και συσκέψεις για την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής

 ΕΛΑΣ: Συναγερμός και συσκέψεις για την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής

Συναγερμό έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ η επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής, μετά την εισβολή κουκουλοφόρων ακροδεξιών σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά, ένα γεγονός που προκάλεσε παρέμβαση εισαγγελέα αλλά και αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, σήμερα έγιναν τηλεδιασκέψεις με όλες σχεδόν τις αστυνομικές διευθύνσεις στην Ελλάδα και ζητήθηκε να υπάρξει επανενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου. Επίσης ζητήθηκε επίσης να μάθουν οι αστυνομικοί να μάθουν που βρίσκονται όσοι συνόδευαν τους τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις εφόδους τους.

Εντολή δόθηκε να σχηματίζονται άμεσα δικογραφίες και οι αστυνομικοί να προχωρούν σε συλλήψεις εφόσον καταγράφονται τέτοια περιστατικά.

Κουκουλοφόροι χρυσαυγίτες εισέβαλαν σε έκθεση καλλιτέχνη

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης σε έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία Σεργκέι Αντρέεφσκι στην Καλαμαριά.

Σε βίντεο που ανέβασε η Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο διακρίνεται ομάδα ατόμων στον χώρο με καλυμμένα πρόσωπα, τοποθετώντας μάλιστα κορδέλες και σκορπώντας φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο και αναγκάζοντας τον ίδιο τον καλλιτέχνη «να σπεύσει αυτοβούλως μαζί με τους Σκοπιανούς υπαλλήλους να κατεβάσει τα έργα και το σχετικό διαφημιστικό υλικό».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η ομάδα των ακροδεξιών μιλά σε έντονο τόνο στα αγγλικά στον καλλιτέχνη με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απομακρύνουν τα έργα του από τον χώρο. «Τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας σφράγισαν συμβολικά τον χώρο τοιχοκολλώντας παράλληλα αφίσες που ενημερώνουν τους κατοίκους για το ποιόν των διοργανωτών αλλά και για την απαράδεκτη ανοχή του δημάρχου της περιοχής», αναφέρεται στην ενημέρωσή τους.

Σχετικά Άρθρα