Αθηνά Λινού για υποψηφιότητα με ΣΥΡΙΖΑ: “Μπαίνω στον αγώνα – Προτεραιότητα η καταπολέμηση των ανισοτήτων”

 Αθηνά Λινού για υποψηφιότητα με ΣΥΡΙΖΑ: “Μπαίνω στον αγώνα – Προτεραιότητα η καταπολέμηση των ανισοτήτων”

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα είναι η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού. «Η Αθηνά Λινού έχει μακρά επιστημονική ιστορία. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών» έγραψε στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Σε βίντεο στο Instagram, ο Αλέξης Τσίπρας και η Αθηνά Λινού συζητούν τους τρόπους παρέμβασης στα θέματα της δημόσιας υγείας.

Να παλέψουμε για πολιτικές πρόληψης και δημόσιας υγείας, αναφέρουν χαρακτηριστικά, με την Αθηνά Λινού να τονίζει την ανάγκη κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η Αθηνά Λινού «έχει αναλάβει ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας και έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve. Από το 2004 είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis».

«Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας» έγραψε καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση της κ. Λινού για την υποψηφιότητα της:

“Φίλοι μου,

Με πολλή χαρά και αίσθημα ευθύνης, δέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχω στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Έχω αφιερωθεί, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, σε Πανεπιστημιακή διδασκαλία και έρευνα τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Αξιώθηκα να διδάξω χιλιάδες γιατρούς και εκατοντάδες ειδικούς στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της εργασίας.

Με το Ινστιτούτο Prolepsis που ίδρυσα, έχουμε προσφέρει με τη βοήθεια πολλών χορηγών από όλους τους τομείς της κοινωνίας, περισσότερα από 17 εκατομμύρια γεύματα σε μαθητές σχολείων ευάλωτων περιοχών της χώρας και έχουμε  πραγματοποιήσει πάνω από 100 προγράμματα που έχουν ως σκοπό τη στήριξη των αδυνάτων και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έχω πειστεί όμως, ότι δεν αρκούν μόνο η επιστημονική έρευνα και γνώση, οι ανθρωπιστικές δράσεις και οι προσωπικές εθελοντικές προσπάθειες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο που θα έπρεπε να υλοποιεί το κράτος.

Πιστεύω ότι η υγεία διασφαλίζεται, προάγεται και βασίζεται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας και όχι στην ατομική ευθύνη.

Η καταπολέμηση της ανισότητας – σε όλες τις μορφές της – θα πρέπει να είναι οριζόντια προτεραιότητα στο χώρο της παιδείας, της εργασίας και της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι χρειαζόμαστε και επιστήμονες στη Βουλή. Άτομα που έχουν την τεχνογνωσία να αξιοποιήσουν τα δεδομένα, την ευαισθησία να δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς που υποφέρουν και την εμπειρία να επιφέρουν την αλλαγή.

Αυτά που πιστεύω – αυτά που πιστεύουμε οι περισσότεροι δηλαδή – αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από προγραμματικές δηλώσεις, έχει και τη θέληση και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει. Μπαίνω λοιπόν κι εγώ στον αγώνα.”