Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός για το delivery ναρκωτικών: “Κάποιος μου την έχει στημένη”

 Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός για το delivery ναρκωτικών: “Κάποιος μου την έχει στημένη”

Για κακόβουλη καταγγελία σε βάρος του έκανε λόγο στην απολογία του, την οποία αποκαλύπτει το enikos.gr, ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται τονίζοντας πως δεν πούλησε ποτέ και σε κανέναν ναρκωτικά.

«Είμαι αστυνομικός εδώ και 12 χρόνια. Το 2009 υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις της Κύπρου και έκανα τα χαρτιά μου για τους βατραχανθρώπους ΜΥΚ.

Γυμνάζομαι από μικρός και πάντα ήθελα να μπω στην Αστυνομία. Αρνούμαι την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Αποδέχομαι την κατοχή παράνομων αναβολικών. Οι πρώτοι μου αγώνες στο body building ήταν το 2013. Από τότε ξεκίνησα να κάνω χρήση αναβολικών ουσιών για να έχω διακρίσεις. Συνηθίζεται στον συγκεκριμένο χώρο. Τα αναβολικά τα παρήγγειλα στο ίντερνετ και πλήρωσα 90 ευρώ. Ο μισθός μου είναι 1.000 ευρώ, με τα οποία πληρώνω τις υποχρεώσεις μου. Κάνω χρήση κάνναβης εδώ και δύο χρόνια για να ηρεμώ και να αντισταθμίζω τις παρενέργειες των αναβολικών. Η γυναίκα μου κάνει επίσης χρήση κάνναβης, όπως και η καρκινοπαθής πεθερά μου. Ο προμηθευτής της ποσότητας των ναρκωτικών που βρέθηκε στο σπίτι μου ήταν ένας Αλβανός ονόματι… από τα Πετράλωνα. Τον γνώρισα σε ένα κλαμπ στην Ιερά οδό. Είχα ακούσει ότι έκανε διακίνηση και τον προσέγγισα διακριτικά», ανέφερε αρχικά στην απολογία του.

Ο αστυνομικός συνέχισε λέγοντας «Έκανα τεράστιο λάθος που πήρα τόσο μεγάλη ποσότητα για δική μου χρήση και της γυναίκας μου. Η ποσότητα αυτή θα μας έφτανε για τέσσερις μήνες. Αποφάσισα να πάρω μεγάλη ποσότητα για να μην εκτίθεμαι στη γειτονιά με συνεχείς αγορές μικρών ποσοτήτων κάνναβης. Η γυναίκα μου δουλεύει στη… και εισπράττει 800 ευρώ τον μήνα. Δεν έχω γνώση για το εάν ο… διακινούσε ναρκωτικές ουσίες ούτε είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Τον γνωρίζω 11 χρόνια. Από αυτόν αγόρασα μία φορά κάνναβη αξίας 20 ευρώ. Κάποιες φορές με κερνούσε κανένα τσιγάρο. Δεν έχω κάνει ποτέ χρήση κοκαΐνης. Έχω παίξει αφιλοκερδώς σε ένα βίντεο κλιπ με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά μου. Έχω συνεργαστεί με τους τράπερ Σνικ και Mad Clip. Τους γνώρισα μέσω του ντιτζέι… και ενός μουσικού παραγωγού. Η καταγγελία εναντίον μου είναι κακόβουλη. Στη Μύκονο δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου».

«Όπως προκύπτει από το υπηρεσιακό μου βιβλιάριο ουδέποτε έχω πάρει αναρρωτική άδεια το καλοκαίρι. Προφανώς κάποιος γνώριζε ότι είμαι χρήστης κάνναβης και προέβη σε αυτήν την κακόβουλη καταγγελία για να με μπλέξει. Με τον συγκατηγορούμενό μου είμαστε συνάδελφοι, γείτονες και φίλοι. Γνωρίζω ότι κάνει και αυτός χρήση κάνναβης. Έχει οικογενειακά προβλήματα. Ποτέ δεν του πούλησα ναρκωτικά. Μία φορά του είχα πει να βάλει 20 ευρώ στον λογαριασμό της γυναίκας μου γιατί είχα πληρώσει εγώ τα τσιγάρα κάνναβης που θα καπνίζαμε μαζί» σημειώνει.

Επιπλέον, στην απολογία του επισήμανε πως: «Ο… είναι φίλος που κάνω personal training. Γνωριζόμαστε 11 χρόνια. Παίζαμε μαζί μπάσκετ στο γήπεδο στο Κουκάκι και με είχε ως πρότυπο. Η συνομιλία μας αφορά αναβολικές ουσίες. Ο θείος μου και αδελφός μου της μητέρας μου είναι χρήστης και έδωσα άνευ ανταλλάγματος ποσότητα κάνναβης γιατί μετά τον θάνατο της αδερφής του, περνάει δύσκολα. Ήταν λάθος μου να το κάνω εν ώρα υπηρεσίας. Η σύζυγός μου γνώριζε ότι μπαίνουν κάποια χρήματα στον λογαριασμό της από τον… Δεν ήξερε ότι ήταν από τα ναρκωτικά. Νόμιζε ότι ήταν από συμπληρώματα. Τα αναβολικά που βρέθηκαν στο σπίτι του… ήταν δικά μου. Πρόκειται για εννέα φιαλίδια με 9 ml χωρητικότητα συνολικά. Είχα πάει σπίτι του μετά την προπόνηση. Τα έβγαλα να του τα δείξω και τα ξέχασα φεύγοντας. Την ζυγαριά ακριβείας την είχα για να ζυγίζω την εφεδρίνη γιατί αν πάρω μεγαλύτερη από την επιτροεπόμενη ποσότητα, μπορεί να σταματήσει η καρδιά μου».

Σχετικά με τα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή του τόνισε πως είναι παλιές μη λειτουργικές συσκευές: «Διευκρινίζω ότι εκ παραδρομής αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας ότι κατασχέθηκαν πάνω μου δύο συσκευές Samsung. Εγώ είχα πάνω μου ένα Iphone 10. Επιθυμώ να εξεταστώ από πραγματογνώμονα ιατρό, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εξαρτήσεώς μου από τις ναρκωτικές ουσίες. Γνωρίζω τον… από τα γυμναστήρια εδώ και οκτώ χρόνια. Αρνούμαι ότι επισκέπτονταν την οικία μου διάφορα άτομα και έμεναν για λίγα λεπτά. Κάποιες από τις φερόμενες ως κωδικοποιημένες ονομασίες τις έχω χρησιμοποιήσει, πχ. Πεσκές (που σημαίνει φίλεμα), τσαγάκι (τσάι ή χαμομήλι), τσόκο μαρόκο, κουφέτα, μπουζί (αναβολικές ουσίες). Τη λέξη άσσος δεν την έχω πει ποτέ. Το σπέσιαλ σημαίνει ήπιας ποιότητας κάνναβη. Το «καδέ» δεν το έχω πει ποτέ. Τον «αέρα» επίσης ποτέ. Το «κομπλέ» σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».