Δήλωση Ράμμου μετά τις νέες επιθέσεις: Η ΑΔΑΕ συνεχίζει το έργο της χωρίς εξαιρέσεις

 Δήλωση Ράμμου μετά τις νέες επιθέσεις: Η ΑΔΑΕ συνεχίζει το έργο της χωρίς εξαιρέσεις

Απεσύρθη την τελευταία στιγμή από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ το θέμα της ΕΥΠ. Την απόφαση πήρε ο πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ράμμος, έπειτα από διαρροές και δημοσιεύματα που «είδαν» στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας προσπάθεια παρέμβασης της Αρχής στο προεκλογικό σκηνικό.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Ανάμεσα στα θέματα που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν ήταν η έγκριση της έκθεσης ελέγχου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων όπως επίσης και η έγκριση των επιμέρους εκθέσεων ελέγχου της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ των κινητών τηλεφώνων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που απέδιδαν στην Ανεξάρτητη Αρχή και ειδικότερα στον Χρήστο Ράμμο προσπάθεια «παρέμβασης στο προεκλογικό παιχνίδι».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο κ. Ράμμος απέστειλε email στα μέλη της Ολομέλειας με το οποίο τους ενημερώνει για την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας το θέμα της ΕΥΠ και των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Δήλωση Ράμμου

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ μάλιστα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση με την οποία λέει ότι η Αρχή συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της

Η δήλωση έχει ως εξής: Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, με βάση το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία και σε συνέχεια διαδικασιών, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί ήδη εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει να ασκεί κανονικά και απερίσπαστη τις αρμοδιότητές της για όλα τα εκκρεμή ενώπιόν της ζητήματα χωρίς εξαίρεση.

Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων με τα οποία ο κ. Ράμμος κατηγορούνταν ακόμα και για εμπλοκή στον προεκλογικό αγώνα λόγω ακριβώς της ενέργειάς του να καλέσει τον επικεφαλής της ΕΥΠ να καταθέσει για την υπόθεση υποκλοπών.

Σχετικά Άρθρα