Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος από ελεύθερο σκοπευτή – Τραυματίστηκε ο συνεργάτης του

 Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος από ελεύθερο σκοπευτή – Τραυματίστηκε ο συνεργάτης του

Ένας Ουκρανός δημοσιογράφος, που συνεργαζόταν με την ιταλική La Repubblica, σκοτώθηκε από τα πυρά Ρώσου ελεύθερου σκοπευτή στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία ενώ ο Ιταλός συνάδελφός του τραυματίστηκε, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα. «Ο ανταποκριτής μας Κοράντο Τσουνίνο και ο συνεργάτης του Μπόγκνταν Μπίτικ, έπεσαν σε ενέδρα Ρώσων ελευθέρων σκοπευτών σήμερα στα προάστια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία. Δυστυχώς, ο Μπόγκνταν Μπίτικ δεν επέζησε: αφήνει πίσω του τη σύζυγο και έναν γιο. Ο Κοράντο, τραυματισμένος στον ώμο, νοσηλεύεται στη Χερσώνα» ανέφερε η ιταλική εφημερίδα στην ανακοίνωσή της.

Οι δύο δημοσιογράφοι, που κάλυπταν τον πόλεμο στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής εισβολής, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα με την ένδειξη «Τύπος» (Press). Βρίσκονταν κοντά στην κυριότερη γέφυρα της Χερσώνας όταν δέχτηκαν την επίθεση.

«Χτυπηθήκαμε. Είδα τον Μπόγκνταν στο έδαφος, δεν κουνιόταν. Προσπάθησα να τον καλέσω, δεν απαντούσε. Μετά στάθηκα στα πόδια μου για να βγω από τη γραμμή του πυρός και έτρεξα μέχρι που είδα ένα πολιτικό αυτοκίνητο. Αιμορραγούσα, με μετέφεραν στο νοσοκομείο» δήλωσε ο Ιταλός ρεπόρτερ.

Σύμφωνα με την Repubblica, η σορός του Ουκρανού δημοσιογράφου δεν έχει ανακτηθεί ακόμη, λόγω της παρουσίας ελευθέρων σκοπευτών στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι είπε ότι η ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο θα οργανώσει την επιστροφή του Κοράντο Τσουνίνο στην Ιταλία.