Ντογιάκος για υποκλοπές: Ζήτησα από την ΑΔΑΕ να περιμένει – Θα την εμπόδιζα αν ήξερα τις κινήσεις της

 Ντογιάκος για υποκλοπές: Ζήτησα από την ΑΔΑΕ να περιμένει – Θα την εμπόδιζα αν ήξερα τις κινήσεις της

Συνέντευξη στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν παρεμπόδισε το έργο της ΑΔΑΕ στο σκάνδαλο των υποκλοπών, απαντώντας πως ζήτησε από την Αρχή να περιμένει για ένα χρονικό διάστημα και πως αν γνώριζε ότι θα προχωρούσε σε έλεγχο, τότε θα τον εμπόδιζε.

«Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι διαχρονικά ένα αναφαίρετο δικαίωμά του. Ουαί κι αλίμονο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώτης της τάξης εισαγγελέας της χώρας είχε περιορισμούς να εκφραστεί κάποια στιγμή αν αυτός κρίνει απαραίτητο». Παράλληλα είπε ότι είχε «επίγνωση των δυσκολιών που θα ακολουθούσαν», ενώ ανέφερε ότι συμβουλεύτηκε παλαιότερους προκατόχους του και εν ενεργεία συναδέλφους του.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου αν εμπόδισε τον Χρήστο Ράμμο, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είπε:

«Η αφορμή με την οποία εκδόθηκε εκείνη η γνωμοδότηση ήταν μία ενημέρωσή μου από τη νομική υπηρεσία του ΟΤΕ, διότι μην ξεχνάτε ότι η κίνηση τη ΑΔΑΕ, δεν λέω προσωπικά του κύριου Ράμμου, να κάνει έλεγχο ήταν 6 μέρες μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου 5002/2022, με τα καινούργια δεδομένα. Επειδή δεν είχαμε ενημέρωση ακόμα καλά. Ούτε καν στα γραφεία μας δεν είχε έρθει αυτός ο νόμος. Εγώ είπα περιμένετε ένα μικρό χρονικό διάστημα, λίγες μέρες και θα πούμε την άποψή μας.

Η ΑΔΑΕ δεν περίμενε, ήθελε την ώρα εκείνη, επιτόπου. Δεν διέγνωσα κάποια κατεπείγουσα κατάσταση, κάποια ενδεχόμενη απώλεια αποδεικτικών στοιχείων. Δεν υπήρχε τίποτα. Κάποιοι υπάλληλοι της ΑΔΑΕ συμφώνησαν σε μία μικρή αναβολή και μία διαβούλευση. Δεν ήξερα καν ότι θα γινόταν έλεγχος. Αν ήξερα θα είχα προετοιμάσει την παρεμπόδιση. Με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Μία διαφορά στα όρια αντιδικίας μεταξύ ΟΤΕ – ΑΔΑΕ».