Μπάιντεν: Το βίντεο της τεχνητής νοημοσύνης των Ρεπουμπλικανών δείχνει “χάος” σε περίπτωση επανεκλογής του

 Μπάιντεν: Το βίντεο της τεχνητής νοημοσύνης των Ρεπουμπλικανών δείχνει “χάος”  σε περίπτωση επανεκλογής του

Ένα βίντεο με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης δημιούργησαν οι Ρεπουμπλικανοί μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024 δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο οι θεατές βλέπουν πώς θα μοιάζει ο κόσμος αν κερδίσει τις εκλογές.

Το βίντεο έχει διάρκεια 20 δευτερόλεπτα καια επικονίζει τον 80χρονο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις σε ένα πάρτι νίκης στις επόμενες εκλογές: «Τι θα συμβεί αν επανεκλεγεί ο πιο αδύναμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ;», ακούγεται να λέει ο αφηγητής, ο οποίος συνεχίζει αναφέροντας διάφορα άσχημα γεγονότα που θα μπορούσαν να συμβούν, εντός και εκτός των ΗΠΑ, εάν νικήσει εκ νέου το δίδυμο Μπάιντεν – Χάρις.

«Σήμερα το πρωί, μία τολμηρή Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν», λέει, για παράδειγμα, ο εκφωνητής ενός δελτίου ειδήσεων. Το βίντεο συνεχίζει μιλά για μία νέα οικονομική κρίση που προκλήθηκε από το «λουκέτο» πολλών περιφερειακών τραπεζών, ενώ ο στρατός καταλαμβάνει το… Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις, καθώς η εγκληματικότητα και η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.569.0_el.html#goog_705884552Το καταστροφολογικό βίντεο δημιούργηθηκε από την «Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή» (RNC), το σώμα που διοικεί το συντηρητικό κόμμα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η επιτροπή χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος στους ψηφοφόρους και, γενικότερα, για την πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύεται επίσημα σε οποιαδήποτε προεκλογική καμπάνια παγκοσμίως.

Πάντως, η Εθνική Επιτροπή Ρεπουμπλικανών, για να αποφύγει νομικά μπλεξίματα τοποθέτησε μια μικρή ένδειξη στο βίντεο η οποία αναφέρει πώς όσα βλέπουν οι θεατές σε αυτό είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα