Μητσοτάκης: Παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ – Η εξειδίκευση των χθεσινών αποκαλύψεων και οι νέες εκπλήξεις (vid)

 Μητσοτάκης: Παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ – Η εξειδίκευση των χθεσινών αποκαλύψεων και οι νέες εκπλήξεις (vid)

Τα αποκαλυπτήρια της επόμενης διακυβέρνησης θα κάνει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μια πανηγυρική εκδήλωση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 της Νέας Δημοκρατίας «για την Ελλάδα του αύριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο πρόγραμμα εμπεριέχονται περισσότερες από 1.500 δράσεις σε όλους τους τομείς. Το γαλάζιο όραμα για την Ελλάδα του 2027  κινείται σε τρείς βασικούς άξονες: αύξηση μισθών, αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδική μέριμνα για τους νέους.

«Για μια Ελλάδα Παραγωγική. Κοινωνική. Δίκαιη. Ψηφιακή. Πράσινη. Και κυρίως, Ισχυρή», είναι το σύνθημα που θα συνοδεύει το γαλάζιο πρόγραμμα.

Μια πρόγευση των όσων θα περιέχει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες Τρίτη στον Alpha. Αποκάλυψε ότι το σχέδιο της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μια μονάδα, επιπλέον 1.000ευρώ αφορολόγητο στις οικογένειες με παιδί, μείωση των έμμεσων φόρων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Σήμερα, στην αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για ένα «φιλόδοξο και απολύτως ρεαλιστικό» πρόγραμμα εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που τις έχει χαρακτηρίσει «ακοστολόγητες και ανεφάρμοστες».

«Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα σε νέο μνημόνιο. Το υπολογίζουμε στα 45 δις. Δηλαδή, θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα και οι επενδυτές θα έφευγαν» ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Alpha.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ταυτίσει την οικονομική πολιτική του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας δρυμεία στις προτάσεις του ΜΕΡΑ25 για το πρόγραμματα  «Δήμητρα» και «Οδυσσέα» σχετικά με το παράλληλο νόμισμα και τα κόκκινα δάνεια, αντίστοιχα.  

  • Από την Πειραιώς υπεραμύνονται του νέου προγράμματος κάνοντας λόγο για ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που είναι «ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο» στο οποίο εμπεριέχονται όλες οι επιτυχημένες δράσεις της πρώτης τετραετίας και ενισχύεται με στοχευμένες δράσεις για τις προκλήσεις της επόμενης τετραετίας.  

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο πρωθυπουργός θα προτάξει την αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 25% σε βάθος τετραετίας, την αναμόρφωση του κράτους, την ειδική μέριμνα για τους νέους και την αναβάθμιση του ΕΣΥ με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σε τακτική βάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως το στοίχημα που έθεσε για την πρώτη τετραετία ήταν «λιγότεροι φόροι για όλους», και το πέτυχε μειώνοντας περισσότερους από 50 φόρους ενώ το στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι «καλύτεροι μισθοί για όλους».

Ειδικότερα, θα επισημάνει πως ο στόχος για αύξηση μισθών κατά 25% σε βάθος τετραετίας είναι απολύτως ρεαλιστικός εφόσον βέβαια υπάρξει «ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο των θετικών ρυθμών ανάπτυξης».

  • Όσον αφορά στο νέο ΕΣΥ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε στοχευμένες επενδύσεις σε νοσοκομεία, εξοπλισμούς και ανθρώπινο δυναμικό δίνοντας έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Ξεχωριστό κεφάλαιο στο γαλάζιο πρόγραμμα έχουν οι νέοι.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την νεολαία αφορούν ποικίλες δράσεις και στο μεγαλύτερο μέρος επικεντρώνεται στην προσιτή στέγη για όλους με ειδικά στεγαστικά προγράμματα. Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός και για τις παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γαλάζιο πρόγραμμα περιλαμβάνει «αξιολόγηση για όλα τα στελέχη του δημόσιου τομέα και οριζόντιους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ». «Οι επιδόσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα επιβραβεύονται και οι αδυναμίες θα θεραπεύονται» αναμένεται να υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα