Κουτσούμπας για Κασιδιάρη: “Γέννημα – θρέμμα του συστήματος ο φασισμός”

 Κουτσούμπας για Κασιδιάρη: “Γέννημα – θρέμμα του συστήματος ο φασισμός”

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, αλλά και σε ένα ενδεχόμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

«Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατός ο λαός στα δύσκολα που έρχονται και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Για τις εξελίξεις με το ναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου εγκληματία Ηλία Κασσιδιάρη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα.

«Το ΚΚΕ θα είναι μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι θα έχουμε προδώσει τον λαό αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «μούφα» τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα, όπως άλλωστε έχουν πει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

“Γέννημα-θρέμμα του συστήματος οι Κασιδιάριδες”

Για τις εξελίξεις με το ναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου εγκληματία Κασσιδιάρη, που ανακοίνωσε κάθοδο στις εκλογές με πρόεδρο του μορφώματος στρατιωτικό εκπαιδευτή της Σχολής Ευελπίδων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα.

«Πολιτικά θεωρώ πρέπει να βγάλουμε και ορισμένα συμπεράσματα, γενικότερα. Κυρίως ο ελληνικός λαός. Δεν θα έλεγα τα πολιτικά κόμματα. Αν και αυτά θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Πώς είναι δυνατόν ένας καθηγητής που να εκπαιδεύει τους Έλληνες Ευέλπιδες, που θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να εκπαιδεύει, να είναι καθηγητής στην σχολή Ευελπίδων και να συντάσσεται; Προφανώς θα είναι και ο ίδιος, ιδεολογικά με τον ναζισμό, με τον φασισμό, να συντάσσεται με μια εγκληματική οργάνωση με έναν καταδικασμένο ναζί, εγκληματία, που ευθύνεται για σοβαρά εγκλήματα κατά συνανθρώπων μας. Και έχει καταδικαστεί για αυτό. Άσχετα, αν δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση. Αλλά δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, διότι έχει καταδικαστεί, Και θα ξανακαταδικαστεί γιατί είναι ατράνταχτα πλέον τα στοιχεία για τους κάθε είδους κασιδιάριδες αυτής της κοινωνίας, που είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος και τους αξιοποιούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε επίσης ότι το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας. Επιπλέον σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ”

Για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών.

Σχετικά Άρθρα