Εξεταστικό κέντρο στις φυλακές του Μαλανδρίνου θα στηθεί για να δώσει Πανελλαδικές ο Αναγνωστόπουλος

 Εξεταστικό κέντρο στις φυλακές του Μαλανδρίνου θα στηθεί για να δώσει Πανελλαδικές ο Αναγνωστόπουλος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που έκανε την πιο στυγερή δολοφονία των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, σκοτώνοντας την 19χρονη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς δίπλα στο βρέφος της, ενώ εν συνεχεία σκότωσε και το σκυλί της οικογένειας σκηνοθετώντας ληστεία προσπαθώντας να εξαπατήσει την ΕΛ.ΑΣ θέλει να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Αναγνωστόπουλος συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα κι έλαβε το δικαίωμα να διαγωνιστεί για να εισαχθεί σε πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στη Νομική Σχολή.

Υπήρξε μια φημολογία ότι επρόκειτο να γράψει πανελλήνιες στο Λύκειο του Λιδωρικίου, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μιλώντας σχετικά στον Alpha ο Διευθυντής β’ βάθμιας εκπαίδευσης Φωκίδας, Κώστας Δούνας, ξεκαθάρισε ότι τέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και θα στηθεί εξεταστικό κέντρο στη φυλακή.

«Θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κατάστημα κράτησης. Εγινε ύστερα από δική μας εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, η οποία έγινε αποδεκτή κι όρισε το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου ως εξεταστικό κέντρο. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση οι μαθητές να δώσουν εξετάσεις με τους φυλακισμένους. Κάναμε λοιπόν εισήγηση για ένα επιπλέον εξεταστικό κέντρο. Θα διαγωνιστεί κανονικά στις ίδιες ημερομηνίες και ώρες στα ίδια θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούνας.

Ο δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπετζώνης μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε: «Εγινε ευτυχώς δεκτή η εισήγηση της β’ βάθμιας διεύθυνσης. Λειτουργεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές τα τελευταία χρόνια, οπότε υπάρχει υποδομή, έστω και υποτυπώδης για να δώσει εκεί εξετάσεις ο Αναγνωστόπουλος».

Ο κ. Καπετζώνης αποκάλυψε, ωστόσο, ότι κατά το παρελθόν «σε άλλη αίθουσα, σε άλλο όροφο, χωρίς καμία εμπλοκή κι επαφή με τα παιδιά είχαν δώσει εξετάσεις άλλοι κρατούμενοι, όχι το ίδιο επικίνδυνοι».

Πηγή: iefimerida.gr