Εξελίξεις στην Αριστερά: Η “Αριστερή Συσπείρωση” αποχωρεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμπορεύεται με το ΚΚΕ

 Εξελίξεις στην Αριστερά: Η “Αριστερή Συσπείρωση” αποχωρεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμπορεύεται με το ΚΚΕ

Μια κίνηση στα αριστερά του πολιτικού τόξου γνωστοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες και ενώ οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Όπως ανακοίνωσε η Αριστερή Συσπείρωση, η οποία αποχώρησε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις επικείμενες εκλογές θα συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Αιτιολογώντας αυτήν την κίνηση, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε αρχικά ότι «η συγκυρία στην οποία διεξάγονται οι εκλογές έχει ριζικά διαφορετική δεσπόζουσα από εκείνη των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων».

Όπως εξηγεί η Αριστερή Συσπείρωση, «στους προηγούμενους εκλογικούς γύρους το διακύβευμα επικεντρώθηκε κυρίαρχα στη δυνατότητα να εκφραστούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο οι κινηματικές διεργασίες, η καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών δημοσιονομικής πειθαρχίας και κοινωνικής ισοπέδωσης, η απάντηση στη φασιστική απειλή, η ρήξη κοινωνικών στρωμάτων με τη διαχείριση και τη λογική του μικρότερου κακού, η πολιτική έκφραση ενός ριζοσπαστισμού στην κοινωνία απέναντι στα μνημονιακά κόμματα».

Ο λόγος που η Αριστερή Συσπείρωση συμπορεύεται με το ΚΚΕ

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, όπως τονίζεται, «η Αριστερή Συσπείρωση επιχείρησε να παρέμβει μέσα στο μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣYΑ με στόχο να εκφραστεί ένα μειοψηφικό μεν, υπαρκτό δε πολιτικό ρεύμα μέσα στο κοινωνικό κίνημα. Ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη από την ΑΝΤΑΡΣYΑ συνολικά και την Αριστερή Συσπείρωση αναλογικά, παρά κάποιες σημαντικές συμβολές, παρακαταθήκες και αναλαμπές. Η αδυναμία αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι που οδήγησε και στην υποχώρηση της δυναμικής της και την αποχώρηση δυνάμεων σταδιακά και σε διαφορετικές κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων και της Αριστερής Συσπείρωσης».

«Είναι αντικειμενικά σημαντικό για τα λαϊκά στρώματα, για το εργατικό κίνημα, απέναντι στην εξαγορά, τη διαχείριση και τις επιταγές του ιμπεριαλισμού, στις εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ», επισημαίνει ακόμη -μεταξύ άλλων- η Αριστερή Συσπείρωση.

Σχετικά Άρθρα