“Έκρηξη” πλειστηριασμών και πρώτης κατοικίας – Στο σφυρί σπίτι σε λαϊκή συνοικία

 “Έκρηξη” πλειστηριασμών και πρώτης κατοικίας – Στο σφυρί σπίτι σε λαϊκή συνοικία

Μέχρι και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί όλων των κατηγοριών. Οι 904 εξ’ αυτών αφορούν σε κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που δραστηριοποιούνται στον τομέα πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα μιλάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος.

Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

  • Επίσης αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Σήμερα Τετάρτη, βγαίνει ένα ακίνητο στον πλειστηριασμό, 85.000 ευρώ σε μια λαϊκή συνοικία. Ο ιδιοκτήτης αυτός έχει κάνει τα πάντα για να σώσει το ακίνητό του και δεν τα έχει καταφέρει”.

Βέβαια υπάρχουν κάποια εργαλεία που μπορεί ο καθένας από εμάς να χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ο οποίος όμως δεν χρησιμοποιείται λόγω τω ρυθμίσεων ή την “άρνηση” των τραπεζών να εντάξουν δάνεια.

Το πρόβλημα είναι οι προκαταβολές. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μιας γυναίκας που κλήθηκε να πληρώσει 50.000 ευρώ προκαταβολή!

Όσον αφορά τους servicers τα κέρδη είναι τεράστια. Το 2019, μια εταιρεία κέρδισε 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά Άρθρα